Nyt topjob til Ditlev Engel

Tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel træder tilbage i topchefrollen som ny CEO for norske DNVs energiforretning.

Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere års fravær som aktiv topleder træder Ditlev Engel nu tilbage i CEO-rollen.

4. april begynder han som øverste chef for energidivisionen i DNV GL - også kendt som Det Norske Veritas. Her bliver han chef for 2.500 personer fra energiselskabets base i Arnhem i Holland. Han indtræder samtidig i DNVs koncernledelse.

Ditlev Engel kommer til at rapportere direkte til DNV-topchef Remi Eriksen, der i en pressemeddelelse udtaler:

»Han har en omfattende viden om den globale energi-industri, hvilket gør det muligt for ham at fortsætte udviklingen af vores »value proposition« og servicen til kunderne,« skriver Remi Eriksen i pressemeddelelsen.

»Jeg er overbevist om, at han vil skabe vækst i vores forretning inden for vind og solenergi, transmissions- og distributionssystemer og energieffektivitet,« fortsætter han.

DNV GL består i dag af 15.000 ansatte, og er et udspring af Det Norske Veritas, der blev stiftet i 1864. Selskabet var oprindeligt en forening af søassurandører, men har siden udviklet sig til et selvejende selskab med en række specialer. Mest kendt har selskabet op igennem årene været for sine klassifikationer af skibe.

Selskabet tog også del i 1950ernes olie-boom i Norge bl.a. som rådgiver for de mange olieselskaber. I de senere år har selskabet også bevæget sig ind på den grønne dagsorden.

Ditlev Engel blev fyret som CEO i Vestas i sommeren 2013. Fyringen kom ovenpå et uskønt forløb med først meget vilde vækstmål og siden en række nedjusteringer.

Siden fyringen i Vestas har Ditlev Engel plejet en række tillidshverv. Han har bl.a.været formand for Danmarks Grønne Investeringsfond.