Nyt system giver dig pantpenge i lyntempo

I morgen åbner Dansk Retursystem en ny lynhurtig supermaskine i Rødovre Centrum. Her kan man kan aflevere op til 300 dåser og flasker på én gang og få pantpenge med det samme. Maskinen bliver sandsynligvis også testet på årets Roskildefestival og Smuk Fest i Skanderborg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra i morgen klokken otte bliver det tre gange så hurtigt som tidligere at aflevere tomme flasker og dåser med pant i  ét af Danmarks største centre, målt på butikker, Rødovre Centrum.

Dansk Retursystem tester nemlig sit nye afleveringssystem, Drop & Go, på parkeringspladsen ved butikscentret. Med den nye maskine kan folk lynhurtigt aflevere op til 300 dåser og flasker på én gang og få pantpenge med det samme.

Baggrunden for initiativet er, at Dansk Retursystem tester Drop & Go for at finde ud af, om forbrugerne er interesserede i at aflevere store mængder flasker og dåser med pant .

I Drop & Go hælder man de tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvor de bliver talt automatisk, og panten lunhurtigt kan blive udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet. Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

»Det er vigtigt for os fortsat at udvikle og teste forskellige alternativer, så der er en bred palet af gode afleveringsmuligheder til alle typer forbrugere. Med Drop & Go tilgodeser vi forbrugere, som skal af med mange emballager. Omvendt fjerner det også den lille irritation, der kan være, når man står bag en med mange emballager i køen til flaskeautomaten,« siger adm. direktør i Dansk Retursystem Lars Krejberg Petersen.

Rødovre Centrums administrerende direktør Jesper Andreasen er begejstret for samarbejdet med Dansk Retursystem, da Drop & Go passer godt ind i Rødovre Centrums agenda om at skåne miljøet.

»Jeg ser frem til at få Drop & Go opstillet i Rødovre Centrum. Vi havde selv tænkt på at få lavet en form for afleveringsstation herude, men Dansk Retursystem kom os i forkøbet. Det passer godt ind i vores CSR-arbejde, hvor vi tilgodeser naturen og ønsker at mindske forurening,« siger Jesper Andreasen.

Dansk Retursystem udvikler og tester løbende nye afleveringsmulighede hos forbrugerne. I dag kommer 9 ud af 10 emballager retur. På lang sigt ønsker Dansk Retursystem at fastholde den høje returprocent på 90 procent og måske forhøje den.

Drop & Go står på p-pladsen ved Rødovre Centrum lige for foden af vandtårnet på Tårnvej. Her tester Dansk Retursystem konceptet frem til 3. juni, hvorefter Drop & Go skal testes på nogle af sommerens festivaler.

Maskinen bliver sandsynligvis også testet på Roskildefestivalen og Smuk Fest i Skanderborg, som Dansk Retursystem er i dialog med.