Nyt sorteringsanlæg sparer energi og penge

Modevirksomheden Bestseller åbner i 2012 et nyt logistikcenter i Haderslev, hvor sorteringsmaskinen har reduceret energiforbruget med 75 procent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miljø og samfundsmæssigt ansvar samt de ansattes arbejdsforhold var i centrum, da modevirksomheden Bestseller planlagde deres nye, nærmest fuldautomatiske »Logistics Center North« ved Haderslev, som ventes at stå klar i 2012.

Med investeringen i det nye logistikcenter kan Bestseller reducere deres omkostninger til lagerføring og distribution, styre udsving i efterspørgslen, opnå en højere fleksibilitet i ekspeditionen af kundeordrer og indfri hurtigere leveringsterminer. Systemet kan tilpasses til højere spidsbelastninger og er dermed også forberedt til at kunne stå mål med en fremtidig vækst.

Der installeres energioptimerede, automatiserede transport- og sorteringsmaskiner, der reducerer energiforbruget med 75 procent i forhold til sorteringsmaskiner med konventionelle motorer.

Det er logistikvirksomheden Cristplant - specialist i automatiserede hånteringssystemer - som har leveret maskinerne i samarbejde med TGW Systems Integration fra Østrig, der er ekspert i interne logistiksystemer. Højhastigheds-sorteringsmaskinen fra Cristplant kaldes LS-4000E,

Høje mål

- Bestsellers ledende principper om ansvarlig produktion og samfundsbevidsthed betyder, at de sætter meget høje mål for deres nye logistikcenter. Det lave energiforbrug, som muliggøres med den nye transport- og sorteringsmaskine, spiller en vigtig rolle, når Bestseller ønsker at kombinere avanceret logistik med miljømæssig fornuftig praksis - og når de samtidig vil understøtte en bæredygtig fremtid for Bestsellers ansatte, kunder, leverandører og naboer, siger direktør for Logistic Systems hos Crisplant, Henrik Mortensen.

Arbejdet på det nye Logistics Centre North er allerede begyndt med både arkæologiske og miljømæssige undersøgelser.