Nyt søgsmål presser Apple

Mobilproducenten Motorola kræver stop for salg af Apples produkter i USA. Nyheden kommer blot få dage efter gigantbøde ramte Apple.

Apple har krænket 18 patenter, mener Motorola. Foto: John Gress, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få dage efter at en amerikansk jury har indstillet, at IT-producenten Apple får en gigantbøde på adskillige milliarder kroner, er der flere øretæver i vente.

Mobilproducenten Motorola har netop anlagt sag mod Apple, der beskyldes for at krænke hele 18 Motorola-patenter i iPhone-telefonen, iPad-computeren og visse Macintosh-computere.

Krav om forbud mod salg

Ifølge Motorola drejer klagen sig om Apples MobileMe-tjeneste og Apples softwarebutik. Patenterne er taget inden for trådløs e-post, nærhedsføling, styring af software, lokationsbestemte tjenester og teknologi, som synkroniserer mellem forskelligt udstyr.

Motorola har bedt den amerikanske International Trade Commission om at undersøge Apple og forbyde salget i USA af de berørte produkter.

Sagen er den seneste i en hel stribe af stævninger, som er sendt mellem de store IT- og mobilgiganter som Microsoft, Nokia, HTC, Google, Apple og Motorola.