Nyt selvmord hos fransk telegigant

Nu har 24 medarbejdere hos den franske telegigant France Telecom begået selvmord på halvandet år. Ledelsen er under pres.

Et nyt selvmord har øget presset på ledelsen hos teleselskabet France Telecom. I løbet af det sidste halvandet år har 24 medarbejdere hos telegiganten begået selvmord. Senest var det en 51-årig familiefar, som sprang i døden fra en motorvejsbro i nærheden af Annecy i det sydøstlige Frankrig. I et brev til familien begrunder han sin beslutning med forflytningen til et af France Telecoms call-centre.

Koncernchef Didier Lombard har reageret ved at stoppe alle interne forflytninger i koncernen mandag aften. For første gang efter et medarbejder-selvmord valgte Lombard tirsdag at besøge mandens arbejdsplads, hvor han blev mødt med tilråb og opfordringer om at træde tilbage.

"Det er en dramatisk hændelse, som berører mig dybt," sagde Lombard, som nu har suspenderet de omstridte performancekrav til medarbejderne i call-centeret.

Arbejdsminister Xaxier Darcos forlanger nu, at koncernen skal fremskynde forhandlingerne med fagforeningsrepræsentanter efter den selvmordsbølge, der har ramt selskabet.

Statistik set ligger antallet af selvmord hos France Telecom ikke meget over landets gennemsnit med 17,1 selvmord pr. 100.000 indbyggere om året - France Telecom har omkring 100.000 ansatte.

Men fagforeninger mener, at selvmordene skyldes stress efter de seneste omstruktureringer hos selskabet. De fleste af dem, der har begået selvmord hos France Telecom, har været mænd.