Nyt samarbejde mellem giganter gør det muligt at shoppe med stemmen

Walmart og Google vil nu gøre det muligt for forbrugerne at shoppe i detailkædens butikker kun ved hjælp af stemmen. Partnerskabet tolkes som et angreb på Amazon, der ellers sidder tungt på markedet for e-handel.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske detailkæmpe Walmart går nu til frontalangreb mod giganten Amazon ved at indgå partnerskab med Google. Nu skal kunderne i den amerikanske kæde nemlig kunne købe alverdens varer ved hjælp af stemmen. Det sker med hjælp fra Googles stemmekontrollerede enheder, skriver CNN.

Ifølge Walmarts administrerende direktør for e-handel Marc Lore, forsøger Walmart »at forenkle folks liv og hjælpe dem med at handle ind på måder, de endnu ikke har kunne forestille sig.«

Den stigende tendens til at handle på nettet har tvunget traditionelle detailhandlere til i højere grad at bevæge sig online. Partnerskabet med Google er en del af Walmarts langsigtede plan om at udvide handlen på nettet, og Walmart kunne i sidste kvartal rapportere en stigning på 60 pct. i e-handel, sammenlignet med samme periode sidste år.Walmarts varer vil fra september være tilgængelige på Googles handels-tjeneste Google Express. Det bliver dermed også muligt for kunder at handle Walmarts varer med stemmestyrede enheder. Det bliver tilgængeligt via Google Assistent, der er installeret i Android telefoner og hjemmeassistenten Google Home, der er en konkurrent til Amazons enhed Echo.

Walmart og Google er ikke alene i kampen mod Amazon. Tyske Aldi annoncerede i sidste uge et partnerskab med Instacart der forventer snart at levere dagligvarer i de tre storbyer Atlanta, Los Angeles og Dallas med løfte om at kunne levere varer inden for en time.

Og kampen om kunderne spidser til. Amazon annoncerede sidste uge købet af den økologiske supermarkedskæde Whole Foods til 13,7 mia. dollar.