Nyt rekordregnskab fra Lego - overskuddet runder 9 milliarder kr.

Med regnskabet for 2015 fortsætter Jørgen Vig Knudstorp og Lego den enorme succes og løfter for tiende år i træk omsætning og indtjening.

LEGO regnskab fremlægges den 1. marts 2016 ©2016 Palle Peter Skov/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Peter Skov

Lego har endnu en gang overgået sig selv. Således omsatte legetøjskoncernen for 35 milliarder kroner i 2015, hvilket er en stigning på 25,2 procent i forhold til året før. Samtidig landede indtjeningen på 9,1 milliard kroner. Det er en fremgang på mere end to milliarder i forhold til året før.

Det er i det hele taget kun gået én vej i Lego, siden Jørgen Vig Knudstorp overtog den øverste ledelse af legetøjskoncernen i 2004. Med det seneste regnskab har Lego øget omsætning og indtjening for tiende år i træk. I samme periode har man mere end femdoblet omsætningen.

Vinder markedsandele

Lego giver konkurenterne baghjul i disse år. Af regnskabet fremgår det, at salget på alle Legos markeder steg med tocifrede vækstrater i 2015. Virksomheden oplyser, at markederne for traditionelt legetøj steg cirka 5 procent i samme periode på de fleste markeder.

Lego forventer fortsat at vokse i et højere tempo end markedet i de kommende år. Det vil man opnå gennem forstsat fokus på innovation og global ekspansion.

Ole Steen Olsen, 65 år, pensionist og kunde i Totalkredit. Ekstraregning: 3.600 kroner pr. år.

»Det er uhørt, det vi udsættes for fra Nykredits og Totalkredits side. Jeg ønsker et billigt lån uden at skulle finansiere nogle hede ønsker i bestyrelsen om at blive endnu større.«


Som konsekvens af Legos globale vækst vil risikoen for valutaeksponering dog også stige, skriver virksomheden i regnskabet.

Det var som altid en glad direktør, der fremlagde regnskabet for pressen. Jørgen Vig Knudstorp kunne blandt andet fortælle, at mere end 100 millioner børn legede med Lego i 2015. Sidste år trak Jørgen Vig Knudstorp overskrifter, da han brød ud i en spontan dans. Dansen blev dog ikke gentaget i år.

»Hvis jeg kunne synge og danse, ville jeg synge og danse,« sagde Jørgen Vig Knudstorp ved pressekonferencen.

Se uddrag fra Lego's rekord-præsentation: