Nyt rekordregnskab fra Lego - overskuddet runder 9 milliarder kr.

Med regnskabet for 2015 fortsætter Jørgen Vig Knudstorp og Lego den enorme succes og løfter for tiende år i træk omsætning og indtjening.

LEGO regnskab fremlægges den 1. marts 2016 ©2016 Palle Peter Skov/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Peter Skov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego har endnu en gang overgået sig selv. Således omsatte legetøjskoncernen for 35 milliarder kroner i 2015, hvilket er en stigning på 25,2 procent i forhold til året før. Samtidig landede indtjeningen på 9,1 milliard kroner. Det er en fremgang på mere end to milliarder i forhold til året før.

Det er i det hele taget kun gået én vej i Lego, siden Jørgen Vig Knudstorp overtog den øverste ledelse af legetøjskoncernen i 2004. Med det seneste regnskab har Lego øget omsætning og indtjening for tiende år i træk. I samme periode har man mere end femdoblet omsætningen.

Vinder markedsandele

Lego giver konkurenterne baghjul i disse år. Af regnskabet fremgår det, at salget på alle Legos markeder steg med tocifrede vækstrater i 2015. Virksomheden oplyser, at markederne for traditionelt legetøj steg cirka 5 procent i samme periode på de fleste markeder.

Lego forventer fortsat at vokse i et højere tempo end markedet i de kommende år. Det vil man opnå gennem forstsat fokus på innovation og global ekspansion.

Ole Steen Olsen, 65 år, pensionist og kunde i Totalkredit. Ekstraregning: 3.600 kroner pr. år.

»Det er uhørt, det vi udsættes for fra Nykredits og Totalkredits side. Jeg ønsker et billigt lån uden at skulle finansiere nogle hede ønsker i bestyrelsen om at blive endnu større.«


Som konsekvens af Legos globale vækst vil risikoen for valutaeksponering dog også stige, skriver virksomheden i regnskabet.

Det var som altid en glad direktør, der fremlagde regnskabet for pressen. Jørgen Vig Knudstorp kunne blandt andet fortælle, at mere end 100 millioner børn legede med Lego i 2015. Sidste år trak Jørgen Vig Knudstorp overskrifter, da han brød ud i en spontan dans. Dansen blev dog ikke gentaget i år.

»Hvis jeg kunne synge og danse, ville jeg synge og danse,« sagde Jørgen Vig Knudstorp ved pressekonferencen.

Se uddrag fra Lego's rekord-præsentation: