Nyt rejsekrak rammer flere hundrede kunder

Efter kun ti måneders drift må Otium-Rejser give op. Mange hundrede rejsende til Tyrkiet får ødelagt ferien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rejsearrangøren Otium-Travel i København med speciale i rejser til Tyrkiet er torsdag erklæret konkurs. Det oplyser Rejsegarantifonden.

Mange hundrede rejsende er berørt og får deres efterårsferie ødelagt, men mellem 400 og 600 af rejseselskabets kunder bliver økonomisk dækket ind af garantifonden

Otium-Travel blev registreret i fonden i januar i år, og det overrasker fonden, at selskabet pludselig giver op. Så sent som i august var der positiv indtjening, fortæller Rejsegarantifonden.

Selskabet kontaktede i fredags fonden og oplyste, at selskabet på grund af økonomiske vanskeligheder ikke kunne hjembringe omkring 300 kunder fra det sydlige Tyrkiet. De skulle hjem samme eftermiddag.

Af denne grund kunne selskabet heller ikke sende nye kunder af sted samme aften.

På den baggrund indgav fonden konkursbegæring mod selskabet og sørgede herefter for hjemtransport af de 300 kunder.

Herefter er der dog stadig kunder i Tyrkiet, som er omfattet af fondens dækning, og som skal hjem fredag den 14. oktober 2011 eller senere, nogle efter planen først til november.

Nogle af disse kunder har købt pakkerejser med både fly og hotel. Andre har kun købt en flybillet, men tilkøbte en konkurssikring, da flybilletten blev købt. Derfor er de omfattet af fondens dækning, så fonden sørger for deres hjemtransport.

De kunder, der kun har købt en flybillet og ikke har tilkøbt konkurssikring, er ikke omfattet af fondens dækning, og må derfor selv sørge for at komme hjem.

Et løst skøn tyder på, at konkursen kommer til at koste Rejsegarantifonden et par millioner kroner.