Nyt nedbrud på Googles Gmail ramte millioner

Næsten to timers afbrydelse skrammer Googles image blandt virksomhederne. Brugerne tog det med sarkastisk ro.

Adgangen til en af verdens mest benyttede e-posttjenester på nettet, Googles Gmail, var væk i næsten to timer tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt nedbrud har ramt en af verdens største, gratis e-posttjenester, Googles Gmail, og millioner var i næsten to timer uden adgang til deres beskeder.

Årsagen til nedbruddet, som skete tirsdag og ifølge Google varede i en time og 45 minutter, er endnu ukendt.

»Vi er forfærdeligt kede af besværet og vil få Gmail op og køre igen så snart som muligt,« hed det i en blogbesked fra Googles chefingeniør, David Besbris.

Skrammer til Google

Gmail har ifølge Google selv 36 millioner brugere og er verdens tredjemest brugte netbaserede e-posttjeneste efter Yahoo Mail og Microsofts Hotmail.

Nedbruddet tirsdag formiddag dansk tid skrammer Googles image væsentligt, både fordi så mange efterhånden bruger tjenesten, og fordi det ikke er første gang, at det sker.

Det seneste store nedbrud skete i maj, da både Googles søgemaskine, e-post og andre onlinetjenester gik ned på grund af overbelastning.

I februar brød Googles Gmail sammen i flere timer, og måneden før var Google ramt af tekniske problemer, som betød, at Google-søgningerne ikke fungerede.

Tidligere i denne uge oplevede Google et andet nedbrud. Mandag blev al e-post hos »en mindre mængde« af brugere slettet.

Skepsis breder sig

Google forsøger at sælge flere af sine tjenester til virksomheder, der slår til, fordi alt leveres over Internet og således ikke kræver indviklede IT-installationer men kan bruges overalt. Det sparer penge.

Men mange virksomheder er skeptiske over for at udlicitere så kritiske opgaver, selv om Google hævder, at netbaserede tjenester er mere pålidelige end interne IT-programmer.

Ifølge Google anvender 1,75 millioner virksomheder Gmail som del af Google Apps, der er Googles svar til virksomhedssoftware fra Microsoft. Google Apps er dermed Googles spydspids ind i erhvervsverdenen.

»Byerne er i flammer«

Mange brugere tog nedbruddet fra den muntre side. På det sociale netværk Twitter, hvor man kan skrive korte SMS-lignende beskeder, dukkede således denne besked op: »5 ting, man kan gøre, mens Gmail er nede«.

Råd nummer 1 var:

»Overstrøm Twitter med beskeder, der først proklamerer 'Gmail er nede!', og stil dernæst spørgsmålet: 'Er Gmail nede?'«

En anden skrev:

»Minut 30 under Gmail-nedbruddet. Byerne er i flammer, og folk spiler kæledyr for at overleve. Til fremtidige generationer: Vi mente det godt.«