Nyt koncept udfordrer den traditionelle banksektor

Danske Lunar Way vil udfordre de traditionelle banker med en udelukkende mobil såkaldt neobankløsning, skriver Dagbladet Børsen.

»Vi prøver at lave om på alt det, en klassisk bank står for,« siger Ken Villum Klausen, stifter af Lunar Way, til Børsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi prøver at lave om på alt det, en klassisk bank står for,« siger Ken Villum Klausen, stifter af Lunar Way, til Børsen.

Neobankløsningen giver mulighed for at åbne en konto, overføre penge, betale regninger og få et Mastercard, men tilbyder dog ingen fysisk filial. Ifølge konsulenthuset BCG udfordrer de nye aktører de traditionelle banker.

»Bankerne skal omstille sig for at overleve på den lange bane. Det kræver blandt andet en ny tilgang til talenttiltrækning og meget mere fokus på innovation,« siger Gustav Gotteberg, partner hos BCG, til Børsen, og tilføjer, at ny teknologi til at digitalisere kerneforretningen er essentielt for ikke at blive marginaliseret.

Stifter Ken Villum Klausen solgte i 2014 sin virksomhed Wallmob for 100 mio. kr., og har en foreløbig målsætning om, at få 85.000 skandinaviske kunder inden udgangen af 2016.