Nyt kæmpecenter får Europas første luksusbiograf

Hovedstadens nye indkøbscenter får multibiograf, der bliver indrettet med elektrisk styrede luksussæder i læder overalt - som den første biograf i Europa.

Big Bio-multibiografen får en central placering i Big Shopping-centret, som åbner i Herlev sidst i oktober. Alle fem sale  bliver med luksuslæderstole, som gæsten selv kan indstille. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Big Shopping-centret åbner i Herlev sidst på måneden, omfatter det 1,1 milliard kroner dyre indkøbscenter også Big Bio, som bliver Europas første luksusbiograf.

Samtlige 555 pladser i de fem sale får nemlig elektrisk styrede luksussæder i læder og med fodstøtte, og så kan biografgæsterne selv indstille, hvordan de mest komfortabelt ser James Bond med flere på det store lærred. Lyden bliver i Dolby Atmos, som skulle være det fremmeste anno 2015.

»I USA har flere biografer udelukkende luksussæder, men det er nyt i Europa. Vi har besluttet at installere luksussæde på alle pladser, og det betyder, at vi har færre stole. Vi sælger billetterne til normal pris, men tror, at vi kan få en højere belægning på grund af den højere standard - så har det vist sig at gå i USA,« siger medejer Henrik Obel til Berlingske Business.

Han har giftet sig ind i film- og biograffamilien Obel og driver sammen med sin hustru, Louise Obel, multibiografer i hendes fødeby, Holstebro, og i Slagelse - og om godt to uger også i Herlev.

Her åbner Big Bio fredag 30. oktober med danmarkspremiere på Bond-filmen Spectre, mens det øvrige center holder officiel åbning dagen efter.

Henrik Obel vurderer, at de samlede investeringer i inventar og indretning beløber sig til 40-50 millioner kroner. Det ville have været nogelunde samme niveau med traditionel indretning af flere, men til gengæld normale og dermed billigere biografstole.

»Vi skal helst op på 180.000-200.000 billetter om året og en omsætning på 15-18 millioner kroner inklusive popcorn, slik og så videre,« vurderer Henrik Obel.

Det er næppe nogen tilfældighed, at Big Shopping åbner med biografcenter blandt de 30 lejere. Biografer trækker nemlig flere besøgende til, og de udvider samtidig tidsrummet med aktivitet, for eksempel når biografgæster kombinerer filmen med lidt mad og drikke.

Fisketorvet åbnede fra start med et stort biografcenter, og både Rødovre Centrum og Field's i Ørestad udvidede med biograf - i 2013 henholdsvis denne sommer. Også Sillebroen-centret i Frederikssund er ved at udbygge med biografer.

(Artiklen fortsætter under tv-indslaget)

Københavnerne får nyt stort shoppingcenter:

 

Få hundrede meter fra Big Bio ligger Herlev Teaterbio. Biografen fra 1924 kørte i mange år som »almindelig« biograf med kommunalt tilskud, men den model satte EU-konkurrenceregler ifølge borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) en stopper for, og i dag kører biografen på lavere blus, baseret på foreninger og filmklubber.