Nyt iværksætternetværk træt af tom snak

Slut med skåltaler og tomme løfter. Et nyt netværk for iværksættere tager sagen i egen hånd, og tilbyder fra efteråret mentorordninger, foredrag og en e-bog om iværksætteri.

Medstifter af Iværksætter Netværket Danmark Henrik G. Qvottrup vil have flere til at prøve tilværelsen som selvstændig. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksættere hjælper hinanden. Det er mantraet mange steder i iværksættermiljøet, og det er også mantraet bag et netværk, der i al ubemærkethed så dagens lys for knap fire måneder siden.

Iværksætter Netværket Danmark er navnet, og er startet af Henrik G. Qvottrup og Thomas Barfod, der begge er erfarne iværksættere. Siden netværket gik i luften er 7000 selvstændige blevet forbundet via det sociale medie LinkedIn, og i de sidste 14 dage, hvor det har været muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet eller som betalende medlem, har mere end 500 gjort det.

Visionen for de to stiftere er, at opfordre flere til at springe ud som iværksættere, men også at forbedre forholdene for de selvstændige her og nu.

Man kunne indvende, at der allerede i Danmark findes organisationer og foreninger med det formål i Danmark, men det tager stifter Henrik G. Qvottrup med ophøjet ro.

- Da vi startede, anede vi faktisk ikke, at der eksisterede andre organisationer. Vi synes kun det er godt, at der er mange der er kæmper i samme retning for iværksætterne og iværksætteriet i Danmark, siger han og fortsætter:

- Til sammenligning er vores approach mere praktisk orienteret. Alting behøver ikke løses politisk. Man kan ikke bare læne sig tilbage og vente på, at der er nogen i Folketinget, der lytter til en. Man bliver nødt til at gå ud og lave noget, der hjælper nu og her.

Konkrete initiativer

Derfor er netværket netop nu i gang med at oprette en landsdækkende mentorordning, udgive en e-bog og starte foredragsaktivitet på skoler og jobcentre.

20 virksomheder har allerede meldt sig som mentorer for kommende iværksættere, og de sidste resurser til lanceringen af en 'trin for trin' e-bogsguide ud i iværksætteriet er også ved at blive rejst. Begge dele, forklarer Henrik G. Qvottrup, er forventet klar i september.

På foredragsfronten håber de to stiftere, at de ved at tilbyde gratis foredrag på skoler og jobcentre kan komme ud til så mange mennesker som muligt - især dem, der eller ikke har overvejet den karrieremulighed. Simpelthen for at skabe flere iværksættere i Danmark. 

Foreløbigt er det ikke planen, at promovere foredragene med kendte iværksætteransigter som eksempelvis Christian Stadil fra Hummel og Martin Thorborg fra Jubii. Og det er helt bevist.

- Vi er slet ikke gået den vej for at promovere os. Vi vil helst defineres gennem det vi gør, og ikke gennem andre personer. Vores fundament er, at iværksættere skal hjælpe hinanden, når behovet er der, og så er det ligegyldigt, om man er kendt eller ej, siger Henrik G. Qvottrup.

Et sidste initiativ, de to ildsjæle bag iværksætternetværket barsler med, er en idékonkurrence med en hovedpræmie på 25.000 kroner til at starte virksomhed for. Henrik G. Qvottrup er klar over, at det ikke er en stor pengepræmie sammenlignet med andre konkurrencer, men pengene er ikke det vigtigste.

- Formålet er at skabe inspiration, så folk ikke bare lader deres idéer ligge i skuffen, men faktisk bruger dem til noget, siger han.