Nyt håb for Aarhus-Kalundborg

Transportministeren er optimistisk omkring en redningsplan for den populære godsrute mellem Aarhus og Kalundborg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kommet en række konkrete forslag til, hvordan den lukningstruede færgerute mellem Århus og Kalundborg kan reddes, oplyser transportminister Hans Christian Schmidt (V) til Ritzau.

Og ministeren er fortrøstningsfuld:

- Vi er begyndt at få noget konkret på bordet. Jeg synes, at jeg møder stor positivitet, siger han forud for et andet møde om sagen onsdag med trafikordførerne i Folketinget, siger Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Molslinjen har allerede solgt sine færger og planlægger at lukke den eksisterende rute til september - til stor frustration for de mange vognmænd, der gerne vil spare en tur over fyn, når de kører gods mellem Nordjylland og Sjælland.

Læs også:

Vognmænd kæmper videre for færgerute   

Lukning af færgerute afbryder borgmesters ferie


Transportministeren oplyser til Ritzau, at begge borgmestre i havnebyerne - Nicolai Wammen (S) i Aarhus og Martin Damm (V) i Kalundborg - er villige til at undersøge muligheden for, at deres kommuner påtager sig en større del af havneudgifterne.

Hans Christian Schmidt er ikke indstillet på, at staten skal yde støtte til færgeruten, men er villige til at undersøge mulighederne for, at staten bidrager med penge til at forbedre adgangsforholdene til havnene.