Nyt Genmab-kræftmiddel stormer frem

Nye salgstal for januar for Genmabs kræftmiddel Darzalex bekræfter ifølge Nordea produktets kæmpe potentiale.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

I januar realiserede Darzalex et industrielt salg på 26 mio. dollar mod 16,3 mio. dollar for hele fjerde kvartal sidste år, og ifølge Nordea udgør salget til industrien kun 85-90 pct. af Genmabs samlede forretning. Derfor vurderes det reelle salgstal for januar formentlig tættere på 30 mio. dollar.

Det skriver borsen.dk.

- Hvis den nuværende trækkraft fortsætter, selv uden vækst mellem månederne, vil Darzalex's salg i USA lande på 90 mio. dollar i første kvartal. Dette skal sammenlignes med Genmabs guidance for 2016, der lyder på et globalt salg på 250-300 mio. dollar, og igen skal det fremhæves, at de 90 mio. dollar er uden måned til måned-vækst, hvilket virker urealistisk, skriver Nordea i et analysenotat ifølge borsen.dk's oplysninger.

Derfor venter storbanken, at Genmabs samlede salg af Darzalex i indeværende år vil lande på et markant højere niveau. Banken vurderer, at salget kan lande langt over 500-600 mio. dollar (4 mia. kr.), hvis væksten fra uge til uge blot lander på 3 pct. I øjeblikket er den på mere end 5 pct.

- Vores target price på 1075 kr. tilbyder i øjeblikket en upside på 40 pct., hvilket lader til at være ret konservativt på den korte bane, lyder det endvidere fra Nordea.