Nyt flyselskab vil kapre ruter i Danmark

Fra 2013 kan der være et finsk alternativ til Cimber og SAS på indenrigsruterne i Danmark.

Foto: PAUL MCERLANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det finske flyselskab Flybe har sat kurs mod Danmark og satser benhårdt på at fragte passagerer til og fra København fra seks byer i provinsen allerede i 2013, skriver Jyllands-Posten.

Flybe er Europas største regionale flyselskab, og firmaet planlægger nu at udbygge sin forretning ydeligere ved at give konkurrence til Cimber og SAS på de danske indenrigsruter.

Se billederne: Flyselskaber går amok i farver

"Vi er meget interesserede i Danmark, og vi forventer at være klar med de første flyvninger på indenrigsruterne i 2013. Meget afhænger af, hvordan Cimber Sterling udvikler sig. Hvis selskabet får problemer, kan vi handle hurtigt," siger Mike Rutter, Flybe Europes administrerende direktør til Jyllands-Posten.

Cimber Sterling har været noget vingeskudt, men er netop blevet tilført ny kapital af virksomhedens nytilkomne storaktionær Mansvell Enterprises Ltd.

"Det er en meget aggressiv udmelding fra Flybe allerede nu,at melde ud, at man vil kapre indenrigsruter i Danmark - og så allerede om halvandet år," siger senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank. 

Se billederne: Her er luftens supertankere


Han venter på, at Cimber genopstår i en ny form, før han vil vurdere noget specifikt om, hvilket selskab er stærkest:

"Cimber Sterling er på vej ind i en ny konstellation, som kan give dem masser af økonomisk power, fordi de får nogle rige folk i ryggen. Nu skal Cimber sandsynligvis fusioneres med Skyways og City Airlines, så det bliver et noget større selskab, men forretningsmodellen kender vi jo ikke," fortsætter Jacob Pedersen.

Flybe sælger i dag billetter på de nye ruter i Finland fra 300 kroner.