Nyt flyselskab mangler 200 ansatte

Cimber Sterling som i dag præsenterer deres forretningsplan, regner med at ansætte yderligere over hundrede gamle Sterling-folk.

Foto: Scanpix/Henning Bagger. Mange af de tidligere Sterlingsansatte kan se frem til at få job i Cimber Sterling.
Læs mere
Fold sammen
Der er allerede blevet plads til 60 tidligere Sterlingfolk, efter Cimber i december købte det konkursramte selskab. Under det nye navn bliver der plads til mindst 140 ekstra ansatte, og Cimber Sterling har et godt øje til de tidligere Sterlingansatte.

Allerede ved overtagelsen sagde administrerende direktør i Cimber, Jørgen Nielsen, at man i takt med udvidelsen ville ansatte flere folk og gerne fra Sterling. Planen er da også, at Cimber Sterling vil udvide aggressivt inden for det kommende år.

”Vi betragter os selv som det førende danske luftfartsselskab,” siger Jacob Krogsgaard, der er vicedirektør i det nye Cimber Sterling.

Dansk sælger bedst
Indenfor det næste år skal antallet af Boing-737 tredobles til seks fly, og selskabet præsenterer 20 ruter. Der er dog ikke tale om nye ruter. De ville alle sammen være kendinge fra Sterling stadig var på vingerne.

Samtidig regner selskabet med at satse på de små fly og erhvervskunderne i hverdagen. I weekenden vil de større fly tage over med privatkunder. Ambitionen om at blive bedst har rødder i selskabets nationalitet.

”Vi mener, vi er godt rustet i kampen, fordi vi er et dansk selskab,” siger Jacob Krogsgaard, vicedirektør i Cimber Sterling.

Han tror, danskerne hellere vil vælge et dansk selskab end et udenlandsk. Derfor tør de godt åbne mange af de samme ruter, udenlandske selskaber allerede har gjort krav på efter Sterlings kollaps. For eksempel starter de op for en rute til Gatwick Airport den 14. februar - dagen før EasyJet.