Nyt FLS-bestyrelsesmedlem vil lære af Danmark

Efter tre år på standby har den tidligere administrerende direktør i verdens største mineselskab, BHP Billiton, Marius Kloppers, valgt at genoptage erhvervskarrieren. Nu som bestyrelsesmedlem i FLSmidth siden generalforsamlingen i selskabet torsdag eftermiddag.

Marius Kloppers, fra sin tid som administrerende direktør i verdens største mineselskab, BHP Billiton. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORSTEN BLACKWOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og den danske ingeniørkoncern er et bevidst tilvalg for den tidligere højprofilerede topchef, der lægger vægt på både at kunne bidrage og lære i den nye position.

»Danmark har et ret unikt værdisæt med hensyn til gennemsigtighed, måden vi opererer på, og det er en kraftfuldt varemærke, som godt kunne udnyttes mere«, siger Marius Kloppers i et interview med Ritzau Finans i anledning af den nye bestyrelsespost.

»Jeg tror, at disse forhold bliver mere vigtige. Oplysninger om for eksempel skattebetalinger fordelt på lande lyder måske meget selvfølgeligt for danske selskaber, men i nogle industrier er der modstand mod det. Men vi er på sporet. Og for mig er det ekstremt vigtigt at arbejde i et selskab placeret i et land, hvor de basale værdier er på linje med de værdier, jeg mener, at man drive forretning efter, uddyber det nye bestyrelsesmedlem og nævner også miljø, gennemsigtighed og etik som vigtige og attraktive parametre.«

»Mere personligt tror jeg, at jeg - i forhold til FLS - har en række erfaringer og en indsigt som forhåbentlig kan være til nytte. Jeg har været et tiår i "normale tider" og et tiår i boom-tiden. Erfaringerne fra "normale tider" vil blive nyttig. Jeg har varetaget flere funktioner, og jeg håber, det vil sætte mig i stand til at yde et bidrag i bestyrelsen«, siger Marius Kloppers, som ikke tidligere har været erhvervsaktiv på bestyrelsesniveau i Nordeuropa.

»Det bliver spændende og interessant at lære om«, siger han.