Nyt fald i salget af spil

Der er solgt færre Playstation, Xbox 360 og Wii end sidste år i den første af årets normalt bedst sælgende måneder.

Salget af spil til konsoller som Playstation, Wii og Xbox 360 falder i USA i en af de vigtigste salgsmåneder. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af videokonsolspil til Playstation, Xbox 360 og Wii fortsætter med at falde.

Tallene fra november viser, at amerikanerne godt nok fortsat bruger penge - faktisk 2,7 milliarder dollars på en måned - på konsolspil og tilbehør, men det er otte procent mindre end for et år siden. Og ifølge analysefirmaet NPD Group vil 2009 ikke ende nær så godt som 2008, der satte en salgsrekord på 21 milliarder dollars.

Dårligere 2009 end 2008

NPD forventer, at årets resultat for USA lander på 20 milliarder dollars. November og december er de to største måneder for salg af alt til spillemaskinerne foran fjernsynet.

Hele 2009 har været en mørk periode selv for spillebranchen, som havde håbet, at de penge, som folk sparede ved ikke at rejse, ville blive brugt på indkøb af underholdning til hjemmet i stedet. Det er blot ikke sket i forventet omfang. Samtidig er der ikke udkommet så mange store spil med Activision Blizzards »Call of Duty: Modern Warfare 2« som en af de få undtagelser. Det solgte alene 4,2 millioner eksemplarer til Microsofts Xbox 360 og 1,9 millioner til Sonys Playstation 3.

Nintendo fører

Novembertallene viser, at der i USA blev solgt 1,7 millioner af Nintendos håndholdte DS og 1,3 millioner Nintendo Wii-konsoller. Xbox 360 indtog tredjepladsen efterfulgt af Playstation 3. Det samlede hardwaresalg faldt i november med 13 procent til 1,05 milliarder dollars, mens softwaresalget - altså selve spillene - gik tre procent ned til 1,41 milliarder dollars, og salget af tilbehør faldt med seks procent til 242,2 millioner dollars, viser NPDs tal.