Nyt dansk produkt vil sikre lave mobilregninger i udlandet

Danske virksomheder skal undgå dyre mobilregninger i udlandet ved at benytte et globalt hot spot. Produktet er på trapperne, men firmaet bag, der har Skype-stifter Janus Friis som medinvestor, søger investorer.

Når man er i udlandet, løber mobilregningen hurtigt løbsk. Dansk it-virksomhed er klar med løsningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS OLIVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk ITi-virksomhed er på vej med et nyt produkt, der skal eliminere danske virksomheders skyhøje mobilregninger, når medarbejder er i udlandet.

Produktet hedder Anqor, og virksomheden bag er danske Capernow. Ideen er, at virksomheder får dataadgang over hele verden uden at betale de dyre roaming-afgifter, der hurtigt får mobilregningen til at vokse. Det sker via et slags mobilt hot spot, der ved hjælp af  særlig teknologi etablerer internet overalt i verden.

»Når softwaren er tændt, lokaliserer den brugerens position. Ud fra placeringen downloades et simkort fra en server, som giver brugeren adgang til operatøren med det bedste datanetværk i området. Herefter kan man være online med op til ti enheder på én gang,« oplyser Capernow.

Ifølge virksomhedens stiftere, Steen Engholm og Christian Brønnum, er hele teknologien testet, og det fungerer. Der er også taget patent på løsningen. Capernow har arbejdet på produktet siden 2011 og er om få måneder klar til at gå i luften med projektet.

Søger private investorer

Anqor ejes gennem datterselskabet Victor World ApS, hvor Capernow ejer 73,71 pct. og hvor Skype-stifter Janus Friis er medinvestor med 14,29 pct. gennem selskabet Iconical.

Capernow mangler dog yderligere finansiering, og derfor søger virksomheden nu nye investorer via selskabet Flex Funding. Finansieringsmetoden fungerer på den måde, at Capernow anmoder om et lån, hvorefter Flex Funding foretager en risikovurdering af Capernow.

Derefter kan private investorer byde ind med penge og opkræve den rente, som de selv ønsker at få i afkast. Herefter foregår en form for auktion over lånet, hvor investorerne udvælges.