Nyt computersystem koster dyrt for Flügger

Flügger oplevede et stort fald i resultatet i 2015/16. Større omkostninger bærer skylden.

Foto: Linda Kastrup. Den store kæde Flügger, der blandt andet sælger maling, måtte notere sig et markant fald i resultatet for regnskabsåret 2015/16, der sluttede med maj. Et nyt computersystem bærer en stor del af skylden.
Læs mere
Fold sammen

Den store kæde Flügger, der blandt andet sælger maling, måtte notere sig et markant fald i resultatet for regnskabsåret 2015/16, der sluttede med maj. Et nyt computersystem bærer en stor del af skylden.

Mens omsætningen var stabil for Flügger på 1,85 milliarder kroner, faldt resultatet til 13,3 millioner kroner. Milevidt fra de 53,5 millioner kroner, der landede på kistebunden sidste år.

»Eftervirkningerne efter indførelsen af nyt ERP-system medførte forøgede omkostninger primært i første halvår, og trods en stort set normaliseret drift i andet halvår har det ikke været muligt at kompensere i andet halvår, som er koncernens lavsæson,« skriver Flügger om året.

ERP står for Enterprise Resource Planning og dækker over en platform, der står for al administration i et selskab.

Det har ikke været billigt for Flügger at indføre. Administrationsomkostningerne steg med over 25 millioner kroner til 148,1 millioner kroner.

»Meromkostningerne skyldes stigende it-afskrivninger og omkostninger til konsulenter,« skriver Flügger.

Produktionsomkostninger steg også mærkbart til 852,6 millioner kroner fra 817,4 millioner kroner. Her får store omkostninger til lagernedskrivninger skylden.

Nu skulle det nye system dog være helt indført, og derfor venter Flügger fremdrift i 2016/17.

»Koncernen vurderes i dag at have afholdt de forøgede omkostninger i forbindelse med ERP-systemet og at være fuldt ud tilbage i normal og stabiliseret drift med en historisk høj leveringsevne,« skriver Flügger.

Det betyder, at selskabet venter mere end en tredobling af driftsresultatet til 70 millioner kroner mod 21 millioner kroner i det netop afsluttede år.

»Jeg er glad for, at vi nu kan lægge udfordringerne med ERP-systemet bag os, og at Flügger igen står som et velfungerende selskab,« skriver administrerende direktør Peter Røpke i en kommentar til regnskabet.