Nyt Cimber-selskab trues af kreditorer

Det er slet ikke sikkert, at det nystiftede Cimber A/S kommer til at få sine fire fly på vingerne. Centrale dele af flyene kan nemlig være ejet af tredjeparter.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er der ved at have et fly, hvis naboen har motoren? Ikke ret meget. Den kan virke bizart, men opdelingen af flyvemaskinen er blevet centralt i striden om det konkursramte Cimber Sterlings fallitbo. 

Cimber A/S blev i dag startet på ruinerne af Cimber Sterling, og det nystiftede selskab regner med at kunne flyve med fire af Cimbers gamle fly. Men kan måske blive vanskelligt, skriver Check-In.dk

Flere tredjeparter mener nemlig, at flere dele af de fire fly tilhører dem, og flere af kreditorerne forsøger at få stoppet Cimber A/S' i at flyve med de fire fly.Kuratoren for Cimber Sterlings konkursbo, Lisa Bo Larsen, bekræfter over for Check-in.dk, at der er uenighed om om ejerskabet af de fire fly.

"Der sidder kloge hoveder og undersøger det her forhold hos Kromann Reumert. Der er en særlig bestemmelse i Luffartsloven om at en motor bliver en fast del af et fly, hvis den har siddet på flyet i længere tid," siger Lisa Bo Larsen.