Nyt bureau skal løfte TV 2 Play

TV 2 har efter et millionudbud valgt, hvem der skal skabe en ny dialogplatform for TV 2 Play. Valget faldt på den danske afdeling af det svenske bureau Kaplan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 har efter et EU-udbud fundet frem til den leverandør, der skal etablere en ny dialogplatform

for den kommercielle TV-stations streamingtjeneste TV 2 Play. Valget faldt på den danske afdeling af det svenske bureau Kaplan, der blandt andet tidligere har gjort sig bemærket med digitale fordelsklubber udviklet for Ikano Bank, Coop, Bonnier, SJ og Åhléns.

Bureauet er – som ovenstående kunderække også vidner om – oprindeligt svensk, og beskæftiger mere end 50 medarbejdere i Stockholm, men Kaplan åbnede en afdeling i Danmark for knap to år siden, og det er herfra, at opgaven er vundet.

»Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og bidrage til at løfte kundeloyaliteten hos TV 2 Play,« siger Nikolaj Nørgaard, adm. direktør og partner i Kaplan Danmark.

Opgaven har en samlet kontraktsum på mellem 400.000 og 600.000 euro, altså mellem godt tre og 4,5 mio. kroner.

I kamp med IT-selskaber

Kaplan vandt udbuddet i skarp konkurrence med en lang række IT-udbydere, som Netcompany og Oracle, men det er ikke normalt dem, Kaplan er oppe i mod, når der skal landes nye kunder.

»Nej, det plejer at være bureauer som Wunderman, Hjaltelin Stahl og Magnetix, vi sammenligner os med, men denne gang var det IT-leverandørerne selv,« siger Nikolaj Nørgaard.

Kaplan vandt udbuddet på baggrund af et bud baseret på en dialogplatform udviklet på Adobe Campaign, hvor bureauet som Adobe Business Partner har leveret mere end 20 dialogplatforme alene de seneste fire år.

»Der er i bund og grund tale om en dialogplatform, som vi skræddersyr til TV 2 Play. Derudover er jeg overbevist om, at det også er vores specifikke fokus på at opbygge loyalitet, der sikrede os opgaven,« siger Nikolaj Nørgaard.

TV 2 Play har oplevet stor tilgang af kunder de seneste år, og den nye dialogplatform skal forbedre streamingtjenestens muligheder for at give kunderne personlige anbefalinger og anden relevant information, der kan øge oplevelsen og dermed sikre et længerevarende kundeforhold.

Ifølge udbuddet var TV 2s formål at vælge et »rigt« CRM-system, der kunne dække alle områder af moderne kundehåndtering – altså alt lige fra salg og service over marketing i alle kanaler til dataanalyse, men Nikolaj Nørgaard er ikke meget for CRM-betegnelsen.

»Nej, det er en lidt gammeldags betegnelse. Det handler derimod om, at vi kan levere et værktøj, der både rummer de traditionelle CRM-funktioner, men også et marketing datamart, hvorfra alle de rigtig vigtige kundeinformationer kan benyttes af salgs-og marketingfunktionerne direkte i alle kommunikationskanaler,« siger han.

Hvad kunne det være?

»Når det handler om at opbygge loyalitet for abonnementsvirksomheder, handler det i høj grad om at finde ud af, hvordan man iværksætter kommunikationsinitiativer, der kan begrænse churn. Det kan dialogplatformen blandt andet hjælpe til med,« siger Nikolaj Nørgaard.

Hos TV 2 bekræfter Kim Hoffmann, projektleder hos TV 2 Play, at man har valgt Kaplan som leverandør af den nye dialogplatform. I kølvandet på udbudsrunden gennemgik en evalueringsgruppe hos TV 2 de modtagne tilbud og

efter en præsentationsrunde, hvor leverandørerne havde mulighed for at demonstrere deres løsninger, foretog TV 2 en samlet bedømmelse og her scorede Kaplan højest.

»Implementeringen begynder i august, og senere på året forventes de første dialogprogrammer at være i drift,« oplyser Kim Hoffmann.