Nyt betalingssystem sikrer kassedamen

Fakta-kæden har efter tre års forsøg besluttet at indføre et nyt betalingssystem, så kassemedarbejderne ikke skal frygte røverier og bekymre sig om, hvorvidt kassen stemmer.

Coops discountkæde Fakta har været hårdt plagede af røverier, men det bliver snart fortid. Fakta indfører nemlig nu et lukket betalingssystem, hvor de ansatte ikke har adgang til kontanter. I stedet skal kunderne betale til en automat. Pengene bliver opbevaret i et lukket bokssystem, indtil bankens pengetransport kommer forbi, og det er således også slut med den daglige optælling.

Systemet med navnet SafePay har været testet i en håndfuld butikker de seneste tre år, og Fakta forventer, at det er at finde i alle Fakta-butikker i løbet af en fem-årig periode.

"Systemet er 100 procent sikkert mod røverier, og alle de steder, hvor vi gennem de seneste godt 3 år har testet det, har der ikke været et røveri. Det skaber tryghed for vores medarbejdere - og vores kunder," siger chefcontroller John Ravn, Fakta.

Kunderne kan samtidig glæde sig over, at det nye system er marginalt hurtigere, og at det ikke længere er muligt at få forkert tilbage.

SafePay er udviklet af Gunnebo AB, og Fakta forventer, at systemet bliver standard i den nordiske detailhandel, bl.a. er svenske Coop også interesseret.