Nyt antidepressiv fra Lundbeck viser fordele i dyrestudier

Lundbeck og partneren Takedas nye antidepressiv Brintellix adskiller sig fra en række kendte antidepressiver, når det gælder effekten på kognitive funktioner.

Dyreforsøg har foreløbig vist positive resultater. Lundbeck stadig har et stykke vej til en lancering af Brintellix, der først skal have godkendt deres registreringsansøgning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser fire dyreforsøg, ifølge Lundbeck.

Dyrestudierne, der er præsenteret på årsmødet i den amerikanske psykiatriforening, viser, at Brintellix i dyremodeller gav anledning til forbedret opmærksomhed, hukommelse og såkaldte eksekutive funktioner, der blandt andet dækker over evnen til at få en ide og udføre den i praksis. Profilen for Brintellix adskiller sig dermed på det punkt fra en række vidt benyttede antidepressiver som Lundbecks eget Cipralex samt Cymbalta fra Eli Lilly, vurderer Lundbeck.

Svær depression ledsages ofte af nedsat opmærksomhed, hukommelse og eksekutive funktioner. Lundbeck har tidligere også annonceret resultater fra et klinisk studie af Brintellix i ældre mennesker med depression, der scorede bedre i test af kognitive funktioner.

Lundbeck og Takeda har indleveret registreringsansøgning for Brintellix i USA, Canada og Europa sidste år