Nykredit vil låne 20 mia. efter nedgradering fra S&P

Kreditvurderingsinstituttet Standard and Poor's sænkede mandag Nykredits rating fra "A+" til "A" med negative udsigter. Derfor kan Nykredit nu blive nødt til at låne et stort milliardbeløb for at opfylde bufferkrav.

Kreditvurderingsinstituttet Standard and Poor's sænkede mandag Nykredits rating fra "A+" til "A" med negative udsigter. Derfor kan Nykredit nu blive nødt til at låne et stort milliardbeløb for at opfylde bufferkrav. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

- Det er penge, som vi skal låne, i form af efterstillet gæld, siger Jesper Berg, bankdirektør og chef for Regulering & Rating i Nykredit, til Børsen og vurderer, at realkreditinstituttet skal ud at låne omkring 20 mia. kr.

Nykredit havde ved udgangen af første kvartal en egenkapital på 64 mia kr. og anslår selv et kapitalbehov på 75 mia. kr. i 2019 - inkluderet en vækst- og regelbuffer på 10 mia. kr.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så står Nykredit relativt svagere end de andre, og derfor er det også naturligt at antage, at Nykredit er nødt til at gøre noget, hvis de vil holde sig den øverste kategori af ratings fremover, siger Christian Hede, aktieanalytiker i Nordea, til Børsen.

Christian Hede mener desuden, at det især er på indtjeningen, Nykredit halter, hvis instituttet i fremtiden skal efterleve ratingbureauernes krav. Hvis det ikke lykkes, kan det blive sværere for Nykredit at sælge realkreditobligationerne, hvilket medfører dyrere lån, påpeger aktieanalytikeren.

/ritzau/FINANS