Nykredit varsler ny type flekslån

Kampen om at udbyde de allerbilligste lån til boligejerne er knivskarp. Nu melder Nykredit sig på banen med en ny lånetype.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er et nyt og formentlig meget billigt lån på vej på markedet fra Nykredit. Koncernen varsler i sit halvårsregnskab, at den »inden for den næste måned vil komme med et nyt variabelt forrentet lån.«

Mere afslører Nykredit ikke. Men flere konkurrenter har sendt lånetyper på markedet, som både sikrer kunderne en meget lav rente, som typisk følger den halvårlige Cita-rente, og tilfredsstiller ratingbureauernes krav om færre rentetilpasningsauktioner. Lånene bliver nemlig kun refinansieret hvert tredje år og sænker dermed den risiko, lånet udgør for realkreditinstituttet, i forhold til lån med årlig refinansiering.

En anden løsning for Nykredit og andre realkreditinstitutter er at få kunderne til at fastlåse renten i længere perioder f. eks. med de fastforrentede lån på historisk lave 2,5 procent, som Nykredit var først på markedet med. Og Nykredit varsler ændringer i priserne, som vil gøre det mere attraktivt for kunderne at vælge de lån, der udgør knap så stor en risiko.

»De gode konverteringsmuligheder falder sammen med behovet for, at fundingen skal have en længere løbetid, jf. kravene fra ratingbureauer og myndigheder. I Nykredit vil vi understøtte processen med en justering af prisstrukturen og attraktive omlægningstilbud,« skriver Nykredit.

Koncernen udbyder i øjeblikket etårige flekslån til en lavere pris end den største konkurrent, Realkredit Danmark, der lige som Nordea Kredit har sat den såkaldte kursskæring på etårige flekslån til 0,3 procent. ligesom det løbende gebyr, den såkaldte bidragssats er højere end på lån med længere mellem rentetilpasningerne.

I Nykredit er kursskæringen kun 0,2 procent. Men selv om priserne skal justeres, så lover koncernen alligevel i regnskabet, at Nykredit-koncernens »priser vil fortsat være stærkt konkurrencedygtige.«

Mens Realkredit Danmark og Nordea Kredit som alternativ til etårige flekslån har lanceret treårige flekslån baseret på en halvårlige rentetilpasning, der følger Cita-renten, så har BRF-kredit valgt en anden variant. Her har man lanceret treårige flekslån - men med en årlig auktion, som fastsætter renten. Kun hvis den ikke kan gennemføres, løber obligationen i tre år.