Nykredit vælter finansiering af Parken-tårn

Anstrengt økonomi og mistænkelige finansielle manøvrer får Nykredit til at trække sig fra Parken-projekt, og selskabet bag Parken har opsagt sit eget lejemål i kontortårnet.

Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nykredit trækker nu stikket til sin belåning af et af kontortårnene ved Danmarks nationalstadion Parken. Tårnet blev i 2007 købt af en kreds af prominente investorer, som blandt andre talte den tidligere topbokser Hans Henrik Palm. Men der er kun fire ud af 10 investorer tilbage, og dem står Nykredit ikke længere bag. Realkreditkæmpen har opsagt kreditterne med 10 dages varsel, skriver Jyllands-Posten.

Det sker selv om kreditforeningen ikke har 1. prioritet i belåningen. Nykredits lån står i prioritetsrækkefølgen efter et lån på 115 mio kr. fra BRFkredit og BRFbank, oplyser en af de fire investorer til avisen.

Nykredit henviser i et brev til de fire tilbageblevne kommanditister i projektet, at opsigelsen sker som følge af, at »selskabets likviditet er anstrengt, samt at banken ikke er indstillet på at indgå en akkordordning.«Nok så alvorligt peger Nykredit også på forhold, som ikke huer långiveren.

»Endvidere er banken blevet bekendt med, at flere af selskabets investorer i deres egenskab af selvskyldnerkautionister har overdraget aktiver til nærtstående uden forudgående aftale med banken,« hedder det i brevet.

Jyllands-Posten har talt med en af de fire kommanditister, som er rystet over opsigelsen.

»Selv om der har været korte perioder, hvor det har knebet med likviditeten, har vi betalt enhver sit. Det virker fuldstændig uforståeligt, at Nykredit vælger at opsige kreditten,« siger en investor, som ønsker at være anonym, ifølge avisen.Da den oprindelige investorflok købte tårnet, indeholdt det blandt andet den tidligere Parken-chef Flemming Østergaards hjørnekontor. Han er i dag tiltalt for kursmanipulation, og Parken har opsagt sit lejemål til udgangen af marts 2014.