Nykredit-toppen glæder sig over engagerede kunder

Den formentlig kommende formand for Foreningen Nykredit har sammen med koncernchef Michael Rasmussen været Nykredits ansigter på den kommende strategi med børsnotering og højere priser. Onsdag aften mødte hun utilfredse kunder og spørgsmål ved valget til repræsentantskabet.

Onsdag afholdtes det sidste og afgørende repræsentantskabsvalg i Nykredit ved Comwell i Roskilde. Her næstformand i Foreningen Nykredits, Nina Smith.
Læs mere
Fold sammen

Omkring 150 kunder i Nykredit mødte op til valg til repræsentantskabet i realkreditselsakabet onsdag aften i Roskilde. Både der og i resten af landet er der stadigvæk voldsom utilfredshed over Nykredits bidragsstigninger, og at Nykredit vil børsnoteres.

Men den kommende formand for Foreningen Nykredit og en central person i processen frem mod børsnoteringen, professor Nina Smith, glædede sig onsdag aften over det store fremmøde, som hun kaldte »levende demokrati«. Mens hun udtrykte forståelse over frustrationerne blandt kunderne, slog hun samtidig fast, at prisstigningerne står fast.

»Det er jo ikke populært at sætte bidragssatserne op. Det kan ikke komme bag på nogen. Det er bare en nødvendig løsning for Nykredit og en del af den løsning, som vi arbejder på. Det må vi vise, at vi faktisk kan komme igennem på en god måde for vores virksomhed.«

En del af vreden skyldes, at Nykredit ikke har fremlagt detaljerede beregninger over, hvorfor prisstigningerne er nødvendige. Men det er forretningsmæssige forhold, som det kommende repræsentantskab og dermed også de nye, kritiske medlemmer bliver forklaret.

Ingen af de uafhængige kandidater blev valgt ind i repræsentantskabet ved onsdagens valg i Roskilde.

Stifteren af »kritikergruppen« i Nykredit, Rasmus Visby, fortalte på onsdagens møde i Roskilde om baggrunden for, at han har været med til at etablere Consum, som vil have medlemsdemokratiet tilbage i Nykredit. Foto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere

»Vi byder dem hjerteligt velkommen. Jeg tror, at det er rigtigt fint, at vi får nye typer af personer ind i bestyrelsen. Vi havde rigtig mange gode kandidater, og det var ærgerligt for dem, der ikke kom ind,« sagde Nina Smith inden valget onsdag aften var afgjort.

Hun understregede, at Nykredit ikke er bange for demokrati.

»Vi er godt klar over, at vi nok kan ændre lidt på tingene, og det vil vi så prøve at tage op på repræsentantskabsmøder.«

Hvilket indtryk gør det, når nogle af dem, der blev valgt tirsdag, har som mål at bremse børsnoteringen?

»Det lytter jeg da til. Det har man fuld ret til at sige. Jeg ser børsnoteringen som den eneste reelle løsning, som jeg kan få øje på i forhold til, hvordan vi sikrer dansk realkredit i fremtiden. Derfor er det selvfølgelig det, vi foreslår. Vi har arbejdet rigtig meget på at se, om der var andre alternativer. Men det er sådan nogle ting, som vi til stadighed vil diskutere i repræsentantskabet.«