Nykredit-topchef: »Børsnotering er det bedste alternativ«

Nykredit anser det for helt urealistisk at kunne rejse tilstrækkeligt med kapital til at opfylde fremtidige reguleringskrav ved hjælp af besparelser og prisforhøjelser.

Foto: Erik Refner. Nykredits koncernchef Michael Rasmussen  anser det for helt urealistisk at kunne rejse tilstrækkeligt med kapital til at opfylde fremtidige reguleringskrav ved hjælp af besparelser og prisforhøjelser.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller administrerende direktør Michael Rasmussen ved torsdagens pressemøde, der følger i forlængelse af, at realkredit- og bankkæmpen tidligere på dagen meddelte planer om en børsnotering.

Ifølge Nykredit har selskabet befundet sig ved en skillevej mellem nedskalering eller kapitalfremskaffelse, og da valget faldt på kapitalfremskaffelse, skal selskabet hæve kernekapitalen med op mod 25 mia. kr. i de kommende år for at leve op til kommende kapitalkrav.

Michael Rasmussen anser det for værende helt urealistisk, at Nykredit kunne have nået målet om at hæve kernekapitalen (CETI) med 25 mia. kr. i de kommende år ved hjælp af besparelser og prisforhøjelser, og derfor er valget faldet på en børsnotering samt valget om at sælge selskabets tre domiciler i København.

»Børsnoteringen bevarer vores udlånskapacitet og vores bidrag til dette samfund. Vi vil være nødt til at hæve priserne på realkreditlån, men vi ville have hævet dem markant mere, hvis ikke prisstigningerne blev fulgt af beslutningen om en børsnotering,« siger Michael Rasmussen.