Nykredit-top beskyldes for skjult dagsorden

Der er beskyldninger om en skjult dagsorden bag Nykredit-formand Nina Smiths og Nykredit-direktør Michael Rasmussens planer om at børsnotere Nykredit i en intern debat i realkreditkoncernen, viser fortrolige dokumenter og korrespondancer fra Nykredits repræsentantskab, som erhvervsmediet Insidebusiness har fået fingre i.

Der er beskyldninger om en skjult dagsorden bag Nykredit-formand Nina Smiths og Nykredit-direktør Michael Rasmussens planer om at børsnotere Nykredit i en intern debat i realkreditkoncernen, viser fortrolige dokumenter og korrespondancer fra Nykredits repræsentantskab (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dokumenterne afslører, at især repræsentantskabsmedlem Jens Vesterbæk ikke vil acceptere Nykredits beregninger for behovet for kapital for at lade sig børsnotere. I stedet har han præsenteret Nykredit-toppen for et væsentligt lavere kapitalbehov end det niveau, som ledelsen er nået frem til.

»Hvorfor går bestyrelsen og ledelsen så ud og anbefaler en børsnotering? Har de en helt anden dagsorden med børsnoteringen end at opfylde myndighedernes krav til kapital?«

»Mit bud er, at Nykredit har planer om, at udvide bankdriften med opkøb af banker. Nykredit sidder allerede på den største del af realkreditmarkedet i Danmark. Med opkøb af for eksempel Spar Nord og Sydbank, vil Nykredit inden få år også blive den største aktør inden for bankdrift,« hedder det i notatet fra Jens Vesterbæk til Nykredits top.

Han får opbakning fra flere medlemmer i repræsentantskabet. Nu er der mindst seks medlemmer af Nykredits repræsentantskab ifølge Insidebusiness, som modarbejder Nykredits børsnotering. Da børsnoteringen af Nykredit blev vedtaget i begyndelsen af året, var der et medlem af 73, som stemte imod.

Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet vurderer også, at opkøb af banker kan blive en del af Nykredits strategi efter en børsnotering.

»Det kan du være sikker på. Det kan være Spar Nord, Den Jyske Sparekasse og måske Sydbank og Vestjysk Bank,« siger Lars Krull til Insidebusiness.