Nykredit taber 275 millioner på Vela

Nykredit står til at tabe 275 millioner kroner på butikscenteret Domus Vista, som er blevet solgt på tvangsauktion.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det drejer sig om butikscentret Domus Vista i udkanten af Frederiksberg, skriver DR Nyheder.

Centret løber under højhuset Domus Vista, der med sine 102 meter løfter sig over landskabet, ikke langt fra Zoologisk Have og med udsigt over hele København.

Tvangsauktion

Domus Vista - som betyder huset med udsigt - endte på tvangsauktion efter at have været administreret af den fallerede rigmand Patrick de Vela, som også er kendt for at have haft en stor aktiepost i Parken.

Han blev erklæret personlig konkurs i begyndelsen af dette år. Under en tvangsauktion blev der i juni måned budt 90 millioner kroner for butikscentret, men Nykredit var ikke tilfreds med buddet og fik gennemtrumfet en ny auktion. Men selv om det blev til en ny auktion den 22. juli, blev det altså ikke til noget nyt bud.

Nykredit har pant i ejendommen for 275 millioner kroner og får ikke pengene tilbage. Også FIH Kapital- og Erhvervsbank har pant i ejendommen på knap 128 millioner kroner. Banken står dog først i rækken til at modtage de 90 millioner kroner, som salget indbringer.

Vil tjene pengene hjem

Domus Vista er blevet købt af selskabet A/S KFI, som har tænkt sig at tjene investeringen hjem ved at leje bygningerne ud til erhverv, som det allerede har været forsøgt tidligere.

- Vi har tænkt os at udnytte grunden og bygningen bedre, siger Marcus Choleva, direktør A/S KFI - Holding, til DR Nyheder.

Bl.a. skal der bygges et parkeringshus på de lavere bygninger, som strækker sig på begge sider af selve højhuset. Desuden skal der bygges nyt i stort mål. I alt vil der blive bygget nyt på 15.000-16.000 kvadratmeter.

Mere liv?

Der er temmelig butiksdødt i omkring Domus Vista.

Vil I kunne tilføre området mere liv?

- Det vil vise sig, siger Marcus Choleva. Domus Vista, der betyder huset med udsigt, har længe været kendt som den højeste beboelseslejlighed i København, men er overgået på den anden side af Øresund.

Malmøs varemærke - Turning Torso - rager 186 meter op i luften.

Nykredit ønsker ikke at kommentere sagen.