Nykredit: Svagt salg i Novozymes giver ingen plads til skuffelser

Nykredit har også meldt sig i koret af finanshuse, der er blevet bekymret omkring vækstudsigterne for enzymkoncernen Novozymes oven på torsdagens regnskab, der bød på et svagt salg.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Derfor sænker Nykredit anbefalingen af Novozymes-aktien til "neutral" fra "outperform", mens den såkaldt "fair value" for aktien ryger ned på 335 kr. fra 360 kr.

Analytiker Klaus Kehl vurderer, at der ikke længere er plads til perioder med lav vækst inden for Novozymes' vaskemiddeldivision, men at skuffelser kan blive svære at undgå grundet svære markedsforhold på det amerikanske marked.

- Vi vurderer, at Novozymes har flere nye interessante produkter i pipelinen til 2016, som vil være med til at underbygge væksten fremadrettet, skriver Klaus Kehl i en analyse.

- Dette ændrer dog ikke ved, at Novozymes skal levere 8-10 pct. vækst i 2016 for at leve op til markedets og egne forventninger. Dette vil være svært, hvis vaskemiddelskrigen i USA fortsætter med efterfølgende pres på volumenerne hos Novozymes, lyder vurderingen.

 

Novozymes-aktien er efter torsdagens regnskab faldet fra 362,70 kr. til 312,50 kr., men trods det store kursfald, vurderer Klaus Kehl, at aktien er blevet for dyr, når man ser på de svingende vækstudsigter. Han peger på, at aktien handler til en såkaldt P/E-værdi (price/earning, red.) på 34.

Novozymes' omsætning landede i andet kvartal på 3449 mio. kr. Det var langt fra analytikernes forventninger, der ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en toplinje på 3656 mio. kr.

Enzymselskabet så sig også nødsaget til at nedjustere forventningerne til årets vækst, så det nu venter en salgsvækst i danske kr. på 13-16 pct. Tidligere forudså Novozymes en 2015-salgsvækst i kroner på 16-18 pct.