Nykredit sparer sig til fremgang

Den udskældte realkreditkæmpe Nykredit kom gennem årets første tre måneder med fremgang i resultatet. Fremgangen skyldes besparelser og tilbageførte hensættelser til tab.

Foto: Søren Bidstrup. Nykredits hovedkontor
Læs mere
Fold sammen

Landets største realkreditkoncern har i årets første kvartal oplevet et fald i indtægterne fra kerneforretningen på godt en kvart milliard kr. til 2,8 milliarder. Men takket være besparelser og en tilbageførsel af hensættelser til tab er resultatet af kerneforretningen vokset med 138 mio. kr. til 1.637 mio. kr., og før skat kommer Nykredit-koncernen ud med et overskud før skat på 895 mio. kr., hvilket er lidt bedre end for et år siden.

»Resultatet for årets første tre måneder er tilfredsstillende og en smule bedre end forventet. Vi har gennem lang tid arbejdet fokuseret på at effektivisere Nykredit-koncernen og sænke omkostningerne. Det viser sig i tallene. Det gør vores vedholdende fokus på stabil og sikker kreditgivning også. Vi har på den baggrund kunnet tilbageføre nedskrivninger i 1. kvartal. De forhold sikrer, at resultatet af vores kerneforretning fortsætter frem og er over 9% bedre end samme periode sidste år, hvor vi og hele branchen ellers havde medvind fra en meget stor konverteringsaktivitet,« skriver koncernchef Michael Rasmussen i kvartalsrapporten.

Han opjusterer samtidig forventningerne til resultatet af kerneforretningen i hele 2016 med 400 mio. kr.