Nykredit skærer hundredvis af stillinger

Nykredit sparer 240 stillinger væk. Størstedelen skal findes ved fyringer. Også marketingsføring og brugen af konsulenter vil mærke besparelser.

ARKIVFOTO. Nykredit, der i foråret hævede sine bidragssatser, holder sig kørende i første halvår.Her ses topchef Michael Rasmussen(Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Landets største realkreditinstitut Nykredit har været ude i et veritabelt stormvejr, siden de i februar hævede bidragssatserne til stor frustration for tusindvis af boligejere.

Og nu vælger selskabet at skære koncernen til med 200 millioner kroner.

Det sker blandt andet ved at nedlægge 240 stillinger. Heraf vil en andel være ubesatte stillinger, der ikke genbesættes. Det betyder, at der bliver fyret op mod 190 medarbejdere, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Kocernchef Michael Rasmussen siger i pressemeddelelsen, at det er en svær beslutning at sige farvel kollegerne.

»Men vi er nødt til hele tiden at se på, hvordan vi kan drive virksomheden med færrest mulige omkostninger samtidig med, at vi arbejder målrettet på at møde kundernes behov for rådgivning, attraktive produkter og stærke digitale løsninger. De stigende krav til finansielle virksomheders styrke og polstring stiller også krav om et mere effektivt og forandringsparat Nykredit,« siger han.

Nykredits ledelse har indledt dialog med personaleorganisationen NYKREDS om vilkårene for de berørte medarbejdere.

De berørte medarbejderne vil få besked 15. november 2016.

Udover det lancerer Nykredit en række ekstra besparelser på bl.a. brugen af konsulenter, markedsføring samt på øvrige udgiftsposter. Disse besparelser vil med stillingsnedlæggelserne isoleret set reducere Nykredit-koncernens årlige omkostninger med mere end 200 mio. kr, oplyser selskabet.

Nykredit forventes at gå på børsen i løbet af 2018.