Nykredit sælger aktier til pengetank efter bankbryllup

Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank får ATP som aktionær, når bankerne efter planen fusionerer.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank efter planen fusionerer til én samlet bank, får de ATP med om bord som institutionel investor.

Det fremgår af selskabsmeddelelser fra Ringkjøbing Landbobank og Nykredit.

Meddelelsen kommer blot få dage, efter at Nykredit fik grønt lys til at købe aktierne af Jyske Bank.

»Nykredit kan i forlængelse heraf oplyse, at der dags dato er indgået en aftale om dette med ATP,« skriver Nykredit i en selskabsmeddelelse.

Med aftalen vil både Nykredit og ATP have en ejerandel i den fusionerede bank på mellem 5 og 10 pct. Nykredit har ikke planer om at reducere beholdningen yderligere.

»Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank er begge meget veldrevne, og vi ser derfor store perspektiver i en fusion. Dagens aftale er et vigtigt signal om, at landets største investor også ser positivt på planerne,« siger koncerndirektør Kim Duus fra Nykredit.

Takkede først nej

I sidste uge meddelte Jyske Bank, at banken havde besluttet at bakke op om den planlagte fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Jyske Bank indgik i den forbindelse en aftale om salg af bankens aktiepost på 38,51 pct. i Nordjyske Bank til Nykredit. Det svarer til 11 pct. af den fusionerede bank.

Nykredit havde i første omgang budt 1,25 mia. kr. for Jyske Banks ejerandel på 38,51 pct. i Nordjyske Bank. Det tilbud takkede Jyske Banks topchef, Anders Dam, nej til, og købsprisen landede efterfølgende på 1,38 mia. kr.

Søndag tilkendegav Anders Dam på Twitter, at der er tale om en god løsning for alle parter - efterfulgt af to blinkesmileyer.

Aktionærerne i Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank skal tage stilling til den planlagte fusion på generalforsamlinger den 7. juni 2018.