Nykredit nedskriver efter tilsyns-besøg

Nykredit-koncernens nedskrivninger er fortsat høje, og i de første ni måneder af 2013 har selskabet måttet tage yderligere nedskrivninger efter et kontrolbesøg fra Finanstilsynet.

Michael Rasmussen er næsten lige tiltrådt som direktør for Nykredit efter Peter Engberg - efter et besøg fra Finanstilsynet må realkreditkoncernen nedskrive for omkring 600 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af Nykredits foreløbige regnskab for perioden - offentliggjort fredag eftermiddag.

»Nedskrivninger og kursreguleringer lå på niveau med 1.-3. kvartal 2012. I forhold til de foregående to kvartaler viste værdiregulering af derivater mv. og nedskrivninger en stigning som følge af en mere forsigtig vurdering i tilknytning til Finanstilsynets inspektion, der har medført nye kursreguleringer på renteswaps og nedskrivninger på udlån på samlet 0,6 mia. kroner,« skriver Nykredit i regnskabet.

Samlet nedskrev Nykredit for 1604 mio. kr. i årets første tre kvartaler - fordelt på 329 mio. kr. i bankforretningen og 1275 mio. kr. i realkreditdelen. I samme periode sidste år blev der nedskrevet for 415 mio. kr. i bankforretningen og 1118 mio. kr. i realkreditforretningen.

Særligt bankforretningens nedskrivninger er særskilt negativt påvirket af kontrolbesøget fra Finanstilsynet, fortæller Nykredit.

»Nedskrivningsniveauet er som forventet, men er negativt påvirket af Finanstilsynets inspektion,« skriver Nykredit i regnskabet.