Nykredit med milliardtilbagegang - misser rekordregnskab

Realkreditkæmpen Nykredit tjente 2,1 mia. kr. mindre i årets første seks måneder i forhold til samme periode året før. Koncernchef Michael Rasmussen er dog meget tilfreds med resultatet.

Koncernchef Michael Rasmussen kom ud i et kæmpe stormvejr, da Nykredit hævede bidragssatserne for tusindvis af boligejere. Lige nu er han stærkt tilfreds med, at Nykredit med KundeKroner tilbyder den laveste bidragsbetaling på de låntyper, som er mest populære hos de danske boligejere. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største låneudbyder, Nykredit, kom ud af årets første seks måneder med et overskud på knap 3,3 mia. kr. mod  5,4 mia. kr. i samme periode sidste år.

Det viser realkreditkæmpens netop offentliggjorte halvårsregnskab.

»Det halvårsresultat, vi fremlægger i dag, er ganske vist ikke på højde med sidste års rekordniveau, men i forhold til forventningerne er dagens resultat meget tilfredsstillende. Især er det positivt, at den stærke vækst i forretningen fortsætter. Vi har kundetilgang og udlånsvækst i både Nykredit Bank og Totalkredit, og formuen under forvaltning vokser fortsat markant,« siger koncernchef Michael Rasmussen i forbindelse med regnskabet.

2017 var præget af flere ekstraordinære forhold – bl.a. en meget stor beholdningsindtjening og markante tilbageførsler på nedskrivninger. De forhold er ikke fortsat ind i 2018, men det er den stærke vækst i forretningen til gengæld, påpeger Michael Rasmussen.

Han hæfter sig samtidig ved, at Nykredit har formået at holde omkostningerne nogenlunde i ro i årets første halvår. Omkostningerne steg med 41 mio. kr. i perioden.

Stigende udlån

Udlånet i Totalkredit fortsatte i første halvår de seneste års positive takter. Alene i år er det steget 20 mia. kr., og der er nu mere end 750.000 boligejere, der har lån i Totalkredit.

»Særligt tilfredsstillende er det, at der kommer nye kunder til i hele landet  Totalkredits udlån er i år steget i 94 ud af 98 kommuner,« siger Nykredit-topchefen.

Sidste år indførte Nykredit såkaldte kundekroner, hvor aktieudbytterne føres tilbage til kunderne i form af kontante fordele. Nykredit har i år givet kundekroner for 470 mio. kr. til boligejerne, hvilket har slået igennem på kundernes gennemsnitlige bidragsbetaling, som i dag er den laveste i mere end tre år.

»Kundekroner betyder også, at vi lige nu tilbyder den laveste bidragsbetaling på de fleste typer realkreditlån. Det gælder bl.a. fast rente og F5, som er de to mest populære låntyper blandt de danske boligejere,« siger Michael Rasmussen.

Forventningerne til hele 2018 blev i årsrapporten 2017 fastlagt til et forretningsresultat og resultat før skat for 2018 i niveauet 6,5 mia. kr. til 7,5 mia. kr. Dette niveau fastholdes, men forventes nu at ende i den øvre del af spændet.

De samlede indtægter var godt en mia. kr. lavere i første halvår i forhold til samme periode sidste år. Indtægterne forventes fortsat i 2018 at ligge lavere end i 2017.