Nykredit lander bedste resultat nogensinde

Realkreditkæmpen Nykredit fortsætter dets enorme fremgang med en ny milliardindtjening i årets andet kvartal, der skyder selskabet op i rekordhøjder. Resultatet er ifølge topchefen det bedste halvårsresultat nogensinde.

Realkreditkæmpen Nykredit fortsætter dets enorme fremgang med en ny milliardindtjening i årets andet kvartal, der skyder selskabet op i rekordhøjder. Resultatet er ifølge topchefen det bedste halvårsresultat nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nykredit kan torsdag morgen fremvise et regnskab for andet kvartal, der viser rekordtakter. Bundlinjen for årets første seks måneder samlet set viser således et plus på 5,43 mia. kroner mod 1,8 mia. kroner året før. Til stor tilfredshed hos topchef Michael Rasmussen.

»Vi fremlægger i dag det bedste halvårsresultat, Nykredit hidtil har præsteret. Der er vækst, kundetilgang og øget aktivitet i både Nykredit Bank og Totalkredit - og samtidig formår vi at sænke vores omkostninger. Det viser, at vores arbejde på at gøre Nykredit mere kundeorienteret, mere effektiv og mere rentabel virker,« lyder det fra ham i regnskabet.

Den stærke udvikling betyder også, at selskabet opjusterer forventningerne til hele 2017. Hvor man før regnede med at lande i samme niveau som i 2016, hvor bundlinjen endte på 5,8 mia. kroner, forventes der nu at lande mellem syv og otte mia. kroner på kistebunden. Det er anden gang i år, at Nykredit opjusterer forventningerne

Plusser over hele linjen

Fremgangen er et resultat af en toplinje, der stiger med 11 procent til 6,62 mia. kroner, og omkostninger, der samtidig falder med tre procent til 2,37 mia. kroner. Derudover kan koncernen tilbageføre nedskrivninger, som derfor føjer 448 mio. kroner til resultatet. Også den tidligere så ømme tå i koncernen - swaplånene - begynder nu så småt at være en saga blot.

»Af den samlede resultatfremgang på 4.593 mio. kr. kunne 1.005 mio. kr. henføres til afslutning af sager vedrørende to større andelsboligforeninger, hvor kurators frasalg af ejendomme medførte engangsindtægter i form af tilbageførte nedskrivninger på udlån med 266 mio. kr. og tilbageførte tab på swapforretninger med 739 mio. kr.,« skriver koncernen i regnskabet.

Samtidig kan Nykredit også konstatere fremgang i datterselskabet Totalkredit, hvor udlånet fortsat steg i første halvår og rundede en historisk milepæl på 600 mia. kroner, og koncernens markedsandel af bestanden af realkreditudlån til ejerboliger udgjorde 43,1 procent mod 42,8 procent ved udgangen af 2016.

Det fremgår desuden af regnskabet, at Nykredit garanterer udbetaling af kundekroner frem til andet kvartal 2019, hvilket er et år mere end tidligere udmeldt.

De afsluttede swapsager er også stærkt medvirkende til, at Nykredit Bank leverer stærkt i første halvår. Da gebyrindtægterne samtidig stiger med 54 procent til 789 mio. kroner, betyder det, at bundlinjen tager et tigerspring fra sidste års underskud på 317 mio. kroner til et overskud på 2,38 mia. kroner.

Polstringen fortsætter

De mange plusser medfører, at Nykredit kan fortsætte med at polstre sig ganske solidt. Koncernens »regnskabsmæssige egenkapital« udgjorde 76,4 mia. ved udgangen af juni måned, svarende til en stigning på 5,5 mia. kroner siden årets begyndelse.

Kapitalprocenten steg med 2,5 procentpoint til 25,5 procent, kernekapitalprocenten  steg med 2,1 procentpoint til  22 procent, og den egentlige kernekapitalprocent steg ligeledes med 2,1 procentpoint til 20,9.

Nykredit forventer dog stadigvæk at skulle lægge 15 mia. kroner til dens egentlige kernekapital for at kunne leve op til de skærpede kapitalkrav, der forventes at komme i forbindelse med de kommende Basel IV-krav. Det er blandt andet baggrunden for den børsnotering, som Nykredit forbereder sig til. Der står ikke noget i regnskabet om tidshorisonten, som altså fortsat forventes at række ind i 2018.