Nykredit kan ikke længere tjene nok penge på obligationer

Det lave renteniveau gør det svært for Nykredit at gøre obligationshandel lønsomt, og derfor vælger finanskoncernen nu at fyre 20 mand for at tilpasse divisionen.

Nykredit med koncernchef Michael Rasmussen tilpasser nu koncernen, da området Fixed Income ikke er lønsomt. Det betyder nedlæggelse af 20 stillinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Nykredit nedsætter nu forventningerne til koncerns indtjeningspotentiale på området Fixed Income, der er handel med stats- og realkreditobligationer. Det betyder samtidig, at 20 stillinger nedlægges.

Baggrunden er, at en kombination af vedvarende lave renter og en stigende regulering har sat indtjeningen under pres på området.

»Vi må konstatere, at lønsomheden på Fixed Income ikke er tilfredsstillende. Derfor tilpasser vi nu omkostningerne og ruster os til de nye markedsvilkår. Desværre betyder det også, at vi må vi sige farvel til medarbejdere,« siger Georg Andersen, bankdirektør og chef for Nykredit Markets, i en pressemeddelelse.

20 stillinger nedlægges på Fixed Income i København. Derudover forventer Nykredit Markets at lukke filialen i Stockholm, hvilket berører syv fuldtidsansatte medarbejdere.

Til gengæld, oplyser Nykredit, er der større efterspørgsel på andre områder, og derfor sætter Nykredit nu mere fokus på aktiviteterne inden for aktier, kreditobligationer, derivater og valuta.

»Vi kan se, at disse områder efterspørges af Nykredits erhvervs- og retailkunder. Det er områder i vækst, og her vil vi styrke vores indsats yderligere i de kommende år. Dermed understøtter denne ændring også Wholesale-divisionens implementering af koncernstrategien "Winning the Double", hvor netop erhvervs- og retail-kunderne er i fokus,« siger Georg Andersen i samme meddelelse.