Nykredit hensætter 2 mia. på tab til swaps

Den lave rente kan komme til at koste Nykredit et større tab på såkaldte swaps. Derfor hensætter de nu tæt ved to mia. kr. til mulige tab på dette område.

Realkreditkæmpen Nykredit nedskriver næsten 2 mia. kr. på såkaldte swaps der blandt andet er ydet til andelsboliger. Det sker i regnskabet for 3. kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Realkreditkæmpen Nykredit nedskriver næsten 2 mia. kr. på såkaldte swaps der blandt andet er ydet til andelsboliger. Det sker i regnskabet for 3. kvartal.

Nedskrivning i samme periode sidste år var på samme område på 569 mio. kr.Nykredit skriver dog, at de konstaterede tab kun er 64 mio. kr. i perioden, og at der er tale om hensættelser til mulige tab.

"Den forøgede reservation i 3. kvartal 2014 er udtryk for en mere forsigtig vurdering af kundernes fremtidige indtægts- og omkostningsforhold. Det skal ses i sammenhæng med en forventning om fortsat lav vækst, inflation og rente i Europa, hvilket understreges af de seneste måneders økonomiske nøgletal," skriver Nykredit.Koncernchef Michael Rasmussen siger dog i en kommentar til kvartalsrapporten, at den grundlæggende forretning udvikler sig godt og bedre end ventet.

"Der er en vækst i toplinjen på 11 procent, omkostningerne falder mere end planlagt, og nedskrivningerne er lavere end forventet. Samlet set betyder det, at resultatet før skat og ekskl. beholdningsindtjening og swaps er godt 1 mia. kr. højere end oprindeligt forventet og ca. 0,6 mia. kr. højere end de opjusterede forventninger efter 1. kvartal," skriver han i en kommentar.

Periodens samlede resultat før skat i 1.-3. kvartal er på 1.550 mio. kr. mod 2.058 mio. kr. i samme periode sidste år.

Nykredit skriver også i sit regnskab, at resultat før skat i hele 2014, ekskl. værdireguleringer af swaps og beholdningsindtjening, ventes at blive i niveauet 3.250-3.750 mio. kr.

Niveauet skal ses i lyset af en positiv udvikling i den underliggende forretningsdrift. I forhold til forventningen ved årets begyndelse er der tale om en stigning på ca. 1 mia. kr. og ca. 0,6 mia. kr. i forhold til de opjusterede forventninger i rapporten for 1.kvartal 2014, fremgår det.