Nykredit har fremgang over hele linjen i tredje kvartal

Koncernen Nykredit havde fremgang på både top- og bundlinjen i tredje kvartal sammenlinget med året før, viser regnskabet, der blev offentliggjort tirsdag morgen.

Arkivfoto: Koncernen Nykredit havde fremgang på både top- og bundlinjen i tredje kvartal sammenlinget med året før, viser regnskabet, der blev offentliggjort tirsdag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I kvartalet realiserede Nykredit Realkredit-koncernen, der består af realkredit og bank, indtægter på 3628 mio. kr., mod 3539 mio. kr i samme periode sidste år. Heraf voksede nettorenteindtægterne til 2276 mio. kr. fra 2240 mio. kr., mens nettogebyrindtægterne faldt til 640 mio. kr. fra 672 mio. kr. i tredje kvartal 2016.

Nedskrivningerne på udlån påvirkede negativt med 102 mio. kr. i perioden, mens denne post havde en positiv indvirkning på 261 mio. kr. i tredje kvartal året forinden.

På bundlinjen endte det med et resultatet før skat på 2673 mio. kr. og et nettoresultat på 2164 mio. kr. i tredje kvartal. Til sammenligning lød de poster på henholdsvis 2095 mio. kr. og 1660 mio. kr. i samme kvartal af 2016.

I forbindelse med regnskabet annoncerede Nykredit desuden, at planerne om en børsnotering er droppet, da foreningen bag finanskoncernen, Forenet Kredit, har indgået en betinget salgsaftale med en kreds af pensionsselskaber. Kredsen vil købe 10,9 pct. af aktierne i Nykredit for 7,5 mia. kr.

Nykredit-koncernen fastholder de nyligt opjusterede forventninger til helåret, der blev offentliggjort i slutningen af oktober. Koncernen venter for hele året et forretningsresultat på 9,5-10 mia. kr.

/ritzau/FINANS