Nykredit-direktør bliver ny chef for Finanstilsynet

Jesper Berg bliver ny chef for Finanstilsynet. Han kommer fra en stilling som direktør for Nykredit Bank.

Jesper Berg da han var afdelingschef i Nationalbanken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det bliver den 56-årige bankdirektør, cand.polit Jesper Berg, der skal afløse Ulrik Nødgaard som direktør i Finanstilsynet, oplyser erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V).

Jesper Berg har ledelseserfaring fra både Nykredit Bank, Danmarks Nationalbank og European Central Bank (ECB), og Troels Lund Poulsen roser den nye tilsynschef.

»Med hans solide finansielle baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette person til at videreføre og udvikle Finanstilsynets vigtige arbejde,« skriver ministeren i meddelelsen.

Bestyrelsesformanden for Finanstilsynet, Mads Bryde Andersen, glæder sig også over den nye chefs indgående kendskab til området, mens hovedpersonen selv i meddelelsen lover at fortsætte forgængerens arbejde.

»Den positive udvikling, som Finanstilsynet er inde i, skal fortsættes ved at løfte den faglige profil og fastholde respekten omkring Finanstilsynet, ikke mindst i relation til den finansielle sektor,« citeres Jesper Berg for at sige i meddelelsen.

Jesper Berg er måske mest kendt for sin store viden om finanskrisen og dens årsager. Sammen med Morten Bech har han skrevet en meget rost bog, Finansernes fald, hvor de to topøkonomer over godt 300 sider kommer med en - forholdsvis - pædagogisk og forståelig gennemgang af krisen og dens årsager.

Blandt andet peger bogen på den vildt voksende risikovillighed, manglende gennemsigtighed og svigtende kontrol op til krisen - hvoraf han i hvert fald i sit nye job får indflydelse på de to sidstnævnte faktorer.

Den nye tilsynschef skal i øvrigt fredag den 28. august holde sin tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor på CBS, hvor .