Nykredit-boss om lokkemad: Vi har ikke fået endelig klarhed

Skatterådet har på deres møde i dag udsat behandlingen af Nykredits indstilling omkring de skattemæssige forhold vedrørende KundeKroner, oplyser Nykredit-topchef.

Nykredits adm. direktør, Michael Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nykredits topchef Michael Rasmussen bekræfter fortsat usikkerhed om realkreditkæmpens lokkemad til vrede kunder.

Forventningen i Nykredit var ellers, at Skatterådet i dag ville tage stilling til, hvorvidt Nykredits kunder vil blive indkomstbeskattet. Men det er altså ikke tilfældet, efter at Skatterådet i dag har valgt at udsætte afgørelsen om Nykredits såkaldte »Kundekroner«.

»Naturligvis er det vigtigt for os, at vi kan fortælle vores kunder helt præcist, hvordan de skattemæssige forhold er omkring Kundekroner. Det har vi ikke fået endelig klarhed omkring i dag, da Skatterådet har meddelt os, at de har udsat sagen. Dette indebærer, at vi først modtager en afgørelse på et senere tidspunkt,« skriver Michael Rasmussen i en mail.

Udskydelsen kommer, efter at Nykredit har varslet store prisstigninger på boliglån for knap en halv million danskere, og realkreditkæmpen derfor er havnet i en sand shitstorm. Nykredit har forsøgt at imødekomme kritikken ved at meddele, at man vil sende 600 millioner kroner tilbage til kunderne.

Ifølge Nykredit er det planen, at kundekronerne kommer kunderne til gode i form af rabatter, som teknisk set nedsætter kundens bidrags- eller rentebetalinger til Nykredit-koncernen.

»Nykredit-koncernen er af den opfattelse, at kunderabatter (Kundekroner) ikke er indkomstskattepligtige for kunderne. Derimod er den eneste skattemæssige konsekvens, at kundernes fradrag for bidrags- eller rentebetalinger nedsættes.  Det er dette, som Nykredit for en sikkerheds skyld har bedt Skatterådet bekræfte,« oplyser Nykredits presseafdeling i en mail.

Henning Boye, skatteekspert hos revisionsfirmaet BDO, mener, at Skatterådets udskydelse vidner om, at der er tale om en »kompleks sag«.

»Det er sjældent, at en sag bliver taget af dagsordenen, når den først har været på, så der må være tale om en helt ekstraordinær situation, siden det er sket. Hvis man spørger I Skatterådet, tror jeg ikke engang, det sker fem gange om året, at en sag bliver udskudt,« siger Henning Boye.