Nykredit bliver ikke Amagerbankens hvide ridder

Nykredit erklærer sig nu villig til at gå med i Amagerbankens aktiesalg. Men samtidig understreges det, at man alene vil tegne omkring fem pct. af de nye aktier, så det bliver ikke Nykredit der stiller op som Amagerbankens redningsmand.

Foto: Brian Bergman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ud over rigmanden Karsten Ree er de eneste store aktionærer i Amagerbanken Nykredit og PFA Pension. Der har derfor været spekulation i, om Nykredit ville stille op som en hvid ridder, og være med til at garantere en stor del af bankens igangværende aktiesalg, der skal skaffe banken mindst 750 mio. kr. i frisk kapital.

Læs også: Kurskoks: Amagerbanken stiger over 125 pct

Men Nykredit slår nu fast, at man ganske vist vil tegne sin forholdsmæssige andel af de nuværende aktier, men at man i øvrigt ikke der ud over vil støtte den trængte bank. I samme forbindelse oplyser Nykredit, at man ejer godt 5 pct. af banken, hvilket er mindre end de 7 pct. som Nykredit tidligere har ejet. 

Venter på en samlet løsning

Nykredit fastslår reelt også, at man ikke vil være med til at stable et garantikonsortium på benene, for tilsagnet sker under forudsætning af, at der findes "en samlet løsning for Amagerbanken".  PFA Pension har ikke formelt meldt sin stilling ud, men det anses ifølge Business.dks kilder som særdeles usandsynligt, at PFA vil garantere en større andel af aktiesalget end sin ejerandel, der formentlig er på omkring 3 pct.

"Nykredit har været aktionær i Amagerbanken siden vi indgik en distributionsaftale i 2002 - og har tegnet vores forholdsmæssige andel i forbindelsee med nytegninger side da," siger Nykredits koncernchef, Peter Engberg Jensen, i en meddelelse.

Karsten Ree venter fortsat

"Det er ikke vores hensigt at ændre dette princip i forbindelse med den aktuelle tegning - så under forudsætning af en samlet løsning for Amagerbanken vil vi deltage med godt 5 pct. svarende til vores aktieandel af kapitalbehovet," fortsætter Peter Engberg Jensen, der for god ordens skyld også fastslår at han "i øvrigt ikke ser Nykredit som dén centrale aktør i forbindelse med den aktuelle emission".

Læs også: Dragør kapper tætte bånd til Amagerbanken

Storaktionær Karsten Ree, der ejer lige knap en tredjedel af Amagerbanken, har i forbindelse med tirsdagens ekstraordinære generalforsamling fastslået, at han først umiddelbart før udløbet af tegningsperioden 7. september forventer at tage stilling til, om han vil købe nye aktier i Amagerbanken.

Nykredits betingede købstilsagn betyder, at finanskoncernen vil købe aktier for op til ca. 45 mio. kr., viser beregninger foretaget af Business.dk.