Nyhedsformidling om mobilverdenen styrkes gennem opkøb

Mobilselskabet ApS køber Mobilbasen ApS og samler dermed en lang række netsteder, som månedligt besøges af 700.000 danskere.

Mobilsiden.dk er blandt de netsteder, som følger med, efter at Mobilselskabet, der driver bl.a. Mobil.nu, har købt selskabet Mobilbasen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Mobilselskabet, som formidler nyheder om og anmeldelser af mobilteknologi og prissammenligninger på bl.a. netstederne Mobil.nu og Telepristjek.dk, har købt Mobilbasen med bl.a. Mobilsiden.dk og Mobilpriser.dk og bliver dermed efter eget udsagn Danmarks største nyhedsformidler inden for tele- og mobilteknologi.

Opkøbet, hvis pris holdes hemmelig, betyder, at de mange netsteder samlet set kan mønstre 700.000 besøgende om måneden.

Mobilbasen, der er stiftet i 1996, står desuden bag Mobildebat.dk og Frisms.nu og har chefredaktør Daniel Søgaard Hald i spidsen. Opkøbet vil ikke betyde ændringer for hverken netstederne eller de ansatte, fastslår Nicolas Fredriksen, teleanalytiker og direktør i Mobilselskabet.

Hjernekapaciteten flytter sammen

»Det handler om menneskene, der arbejder med stoffet til daglig. Det giver rigtigt god mening for os at købe Mobilbasen, da det nu blev muligt, for dermed får vi et stærkt hold af mennesker, der har arbejdet med telemarkedet og mobilteknologi i mange år. Mobilteknologi vil fremover ikke kun handle om smartphones – det bliver meget mere og andet: 5G, kunstig intelligens og meget mere. Nu får vi øgede ressourcer på personalefronten og dermed større hjernekapacitet til at formidle morgendagens mobilteknologi på en måde, der gør det let for hr. og fru Danmark, familier, selvstændige og mindre virksomheder at identificere muligheder, fordele og ulemper på telemarkedet,« siger Nicolas Fredriksen til Berlingske.

Tilsammen beskæftiger de to selskaber otte et halvt årsværk. De rykker nu sammen og er på udkig efter egnede lokaler på et centralt sted på Østerbro eller indre by i København.

Nicolas Fredriksen forventer, at Mobilselskabet kan levere ny teknologi, som kan forbedre Mobilbasens mange netsteder. Alle netstederne vil fortsætte som hidtil og skal ikke lægges sammen, men der lægges op til øget samarbejde på tværs, hvor det giver mening.

Købet blev gennemført 10. december.