Nyhedsavisens tidligere ledelse: Vi vil have vores penge

Den tidligere ejer af Nyhedsavisen Morten Lund er i dag sluppet ud af sin enorme gældsfælde. Men avisens tidligere ledelse regner stadig med at få de penge, storinvestoren skylder dem.

Den tidligere avisdirektør Morten Nissen Nielsen stemte onsdag nej til tvangsakkorden for Morten Lund. Men det var forgæves. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Lund kunne i dag sætte punktum for sin personlige konkurs, men striden med Nyhedsavisens tidligere ledelse fortsætter. Storinvestoren fik i dag gennemført en gældsnedsættelse ved Skifteretten i København, der reelt betyder, at han er ude af sin personlige konkurs.

Kreditorerne – og heriblandt Nyhedsavisens tidligere direktør Morten Nissen Nielsen og avisens bestyrelsesformand Svenn Dam - får med den såkaldte tvangsakkord 10,1 procent af deres tilgodehavende tilbagebetalt, og det passer absolut ikke de to sidstnævnte.

Held og lykke til Morten Lund


Morten Nissen Nielsen understreger, at Morten Lund inden han gik konkurs lovede, at både Nielsen og Svenn Dam ville få de godt 10 millioner kroner de havde til gode, når det var muligt. Og det regner Morten Nissen Nielsen altså stadig med står ved magt.

”Det er godt at høre, at Morten Lund siger, han vil betale det, han har lovet, hvis han må for reglerne om tvangsakkord,” siger den tidligere avisdirektør og fortsætter.

”Hvis Morten Lund får en formue på over 70 mio. kr., så kan han jo indfri sit løfte til Svenn (Dam, red.) og mig, og samtidig betale alle sine kreditorer ud. Så jeg håber da blot for Morten Lund, at han må få stor succes igen. ”

Danske Bank stemte også nej

Morten Nissen Nielsen og Svenn Dam stemte begge nej til tvangsakkorden der betyder at Morten Lund i stedet for at betale sine kreditorer 78,8 millioner kroner, slipper med at betale 10,1 procent af gælden.

Heller ikke Danske Bank,der havde fire millioner kroner til gode i Morten Lunds konkursbo har stemt for gældsnedsættelsen. Det havde til gengæld de resterende kreditorer, og dermed kan Morten Lund nu altså betragte sig selv som ude af konkurs.