Nyhedsavisen erkender, at det går for langsomt med læsere

Der er stadig langt til målet om en million læsere for den gratis, husstandsomdelte Nyhedsavisen, der nu er oppe på 233.000 læsere. "Vi må konstatere, at det tager længere tid end forventet," siger direktøren.

Antallet af læsere stiger for langsomt for Nyhedsavisen. I Hovedstadsområdet er væksten højest, mens Midtjylland halter langt bagefter. <br>Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere
"Vores samlede læsertal skal vokse hurtigere. Vi må konstatere, at det tager længere tid end forventet," siger adm. direktør for Nyhedsavisen, Morten Nissen Nielsen, til Børsen.

Der sker efter, Gallup har lavet endnu en læserundersøgelse af Nyhedsavisen, der viser, at der er lang vej til målet. Men der er store forskelle på, hvor stor succes avisen har i landet. Og her lyser hovedstadsområdet op.

"Vi vokser hastigt i hovedstaden, hvor vi stiger 36,5 pct. og nu næsten har 2/3 af Berlingske Tidendes læsertal, ligesom vi nu er på niveau med BT og Ekstra Bladet," siger Morten Nissen Nielsen.

Ifølge undersøgelsen har Nyhedsavisen 146.000 læsere i Hovedstadsområdet, 34.000 i Midtjylland, mens læsertallet i Odense og omegn er 53.000.

"Vores udvikling i Midtjylland er utilfredsstillende. Her vil vi øge fokus," lyder meldingen fra Morten Nissen Nielsen, der peger på, at 25 pct. af oplaget uddeles på anden måde end ved husstandsomdeling.