Nyhederne fra Apple

Apple har lanceret to nye smartphones. Der er tale om en iPhone 6 med en 4,7 tommer skærm, og en iPhone 6 Plus-model med en 5,5 tommer skærm. Fold sammen
Læs mere
Foto: APPLE INC / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To nye smartphones

Apple løftede sløret for to nye smartphones. Der er tale om en iPhone 6 med en 4,7 tommer skærm, og en iPhone 6 Plus-model med en 5,5 tommer skærm. Det er nyt for Apple at have en smartphone med så stor skærm. De nye smartphones er tyndere end de hidtidige iPhones og har længere batteritid og bedre kameraer. Telefonerne lanceres i 115 lande inden udløb af 2014 og bliver til nogenlunde samme priser som den tidligere model iPhone 5.

Mobil betaling

Efter meget langt tilløb indfører Apple NFC-teknologi, som andre smart phones længe har haft. NFC-teknologien er en chip i telefonen, der trådløst formidler data over en meget kort afstand og derved kan formidle en betaling til eksempelvis en betalingskortterminal. Styrken i NFC er dens enkelhed. Den fjerner behovet for, at brugeren skal udføre manuelle indtastninger og sætte kortet i terminalen. Apple har indgået aftaler med en række amerikanske banker og betalingskort - og ikke færre end 220.000 amerikanske detailbutikker gør klar til at modtage betalingen via de nye iPhones. Hvornår Apple er klar til andre lande var uvist ved deadline.

Intelligent armbåndsur

Det nye armbåndsur fra Apple har været længe ventet. Det fås i mange udgaver i alt fra aluminium til 18 karat guld - og med safirglas. Uret har touch screen og et stort antal sensorer, der giver muligheder for at lave mange forskellige sundheds-applikationer. Der er trådløs opladning. Uret fra Apple er blevet overhalet af konkurrenter fra Samsung, Nike og Google. Analysefirmaet Forrester Research, der som regel rammer skiven med deres forudsigelser, vurderede op til lanceringen af Apples ur, at Apple kan sælge ti millioner enheder af uret det første år. Det er mere end Nikes »Fuelband«, Samsungs »Gear«, Fitbits »Flex« og Jawbones »Up« tilsammen.