Nye udlejningsregler for Airbnb vedtaget i Folketinget: »Den første af sin slags i verden«

Folketinget har vedtaget ny lovgivning for udlejning af private hjem. Ifølge den nye lov er det fuldt lovligt for danskere at udleje deres private hjem op til 30 dage om året – eller 70 dage såfremt det sker gennem en platform, der samarbejder direkte med de danske skattemyndigheder.

Airbnb blev grundlagt i 2008 og er en deleøkonomisk platform, hvorigennem private kan udleje deres hjem til andre private. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketinget har vedtaget ny lovgivning for udlejning af private hjem. Den nye lov blåstempler udlejning af private hjem i kortere perioder – såfremt det sker gennem en udlejningsplatform, der samarbejder med de danske skattemyndigheder.

Den største af de deleøkonomiske udlejningstjenester, Airbnb, har indgået aftale med det danske skattevæsen. Det betyder at Airbnb deler oplysninger om udlejeres indtægter med skattevæsenet for alle udlejninger gennem platformen fra d. 1. juli og fremefter.

»Samarbejdet er unikt og den første af sin slags i verden. Det er vigtigt for at gøre det nemt for udlejerne, men også for sikre, at de betaler den rigtige skat. Aftalen er et eksempel på, at hvis man lovgivningsmæssigt giver plads og frihed til nye forretningsmodeller – fx deleøkonomien – og man indgår i en konstruktiv dialog, kan man i fællesskab skabe en situation, hvor alle vinder,« siger Skatteminister, Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

Hvor meget må du tjene?

Hvis man udlejer sit hjem gennem en udlejningstjeneste, der deler data med skattemyndighederne, kan man nu udleje private hjem i 70 dage om året.

Mod kun 30 dage, hvis det foregår gennem en tjeneste, der ikke deler data med skat.

Hvis der er tale om enkelte værelser eller sommerhuse, må de udlejes hele året.

Udlejere kan må tjene op til 28.000 kroner – skattefrit – for helårsboliger og op til 40.000 kroner for sommerhuse. Hvis det foregår på platforme, der ikke deler data må man tjene 11.000 kroner skattefrit om året.

Airbnb har samarbejder med mere end 500 regeringer verden, men aftalen med Danmark er den første af sin slags, hvor indberetning af udlejeres indtægter kommer til at ske automatisk.