Nye tal: Så rige er danskerne i LD

Selv om mange forlængst har kunnet begynde at hæve den, lader rekordmange danskere deres opsparing blive i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. De kan se frem til at få et pænt beløb ekstra på kontoen hos LD over de kommende år.

Direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Dorrit Vanglo kan glæde sig over, at LDs formue vokser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det luner at have lidt ekstra penge i banken til en god ferie eller lignende, når man en dag går på pension. Sådan synes rigtigt mange medlemmer af Lønmodtagernes Dyrtidsfond at tænke. Selv om mange for længst har kunnet hæve pengene, lader rekordmange danskere deres opsparing blive i LD.

Medlemmer over 60 år har i gennemsnit en opsparing på 91.000 kr. og den kan de forvente bliver øget med 21.000 kr. over de næste fem år. Og det er vel at mærke efter skat.

Det fremgår af årsregnskabet for den store pengetank. Heri kan man se, at LD sidste år voksede med en mia. kr. og kom derved op på at have en formue på 54,6 mia. kr.

Langt de fleste har deres penge stående i puljen, hvor det er LD, som laver investeringerne. Og for den pulje blev afkastet på 8,7 pct. sidste år.

Afkastet bliver hentet hjem blandt andet via en forrentning på investeringerne på danske aktier på 20 pct. Det er lige omkring det afkast, som danske aktier i gennemsnit har givet.

Over 40 pct. af medlemmerne i LD er over 60 år gamle, og de kan vælge at hæve deres opsparing, men det er der rigtigt mange, som ikke gør.

LD fremhæver, at antallet af udbetalinger er i 2014 faldet for andet år i træk, og ligger på et historisk lavt niveau.

»For mange medlemmer er opsparingen blevet så stor en sum, at beløbet ikke bare indgår i husholdningen, hvis det bliver udbetalt. Det skal bruges til noget særligt, fordi det er en sum, der rummer muligheder. Det ser vi også afspejlet ved, at hele 60 procent af de 65-årige medlemmer har valgt at lade opsparingen stå, så den kan vokse sig endnu større, inden de skal bruge den,« siger direktør i  LD Dorrit Vanglo.